Hem Hälsa AIK • Alexander Milosevic: Säsongen kan vara över

AIK • Alexander Milosevic: Säsongen kan vara över

förbi admin
0 kommentar

Huvudvärken ger inte med sig.

Nu kommer Alexander Milosevic med ett dystert besked.

– Vi får se hur lång tid det här ta. Det kan ta någon vecka – men det kan också vara så att säsongen är över, säger AIK:s mittback.

Ovissheten tär på honom.

Alexander Milosevic behöver inte bara hantera sin egen oro, utan också många andras. För precis alla AIK:are ställer sig samma fråga efter den ödesdigra hjärnskakningen borta mot Värnamo i slutet av juli: ”När kan han börja spela igen?”.

– De där frågorna kommer hela tiden. Man får mycket stöd från nära och kära, och supportrar, men också den där jobbigaste frågan. ”Hur känns det? När är du tillbaka?”. Mitt ärliga svar? Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.

”Vad fan ska läkarna säga?”

Milosevic är på gott humör när Sportbladet möter upp honom efter en regning träning på Karlberg. Men det märks att han lider av att inte kunna ge sin omgivning ett rakt svar.

– Nästa fråga är alltid. ”Men vad säger läkarna då?”. Ja, vad fan ska läkarna säga? De är inte inne i mitt huvud, de kan inte veta.

Allt är osäkert.

– Jag vet ingenting. Efter hjärnskakningen mot Värnamo borta så fick jag symptom två-tre dagar senare. Det är inte så att jag har hjärnskakningssymptom där jag ligger och spyr eller måste ligga i helt mörka rum. Jag kan också vara ute och och träffa folk utan problem, men jag har en konstant huvudvärk. Inte typen som går över efter tjugo minuter, utan den är konstant. Den är molande, där hela tiden och sitter i.

Därför försökte han spela: ”Jag gick in till Bartosz”

Han kan delta i träningarna men går av när övningarna innefattar duellspel eller nicksituationer. Milosevic försökte spela i hemmamatchen mot samma Värnamo två veckor efter hjärnskakningen. Det gick inte vägen. Mittbacken byttes ut i pausen.

Hur var den avvägningen?

– Det var väl… jag hade gjort två träningar inför den matchen. Jag nickade inte då heller, för det kändes onödigt, men två-tre dagar av träning kändes perfekt. Men när jag väl spelade match… jag fick ingen jättehuvudvärk men det kändes inte bra. Jag vet att folk har skrivit saker som ”Hur kunde AIK låta honom spela?”, men… det var jag som gick in till Bartosz (Grzelak) dagen innan match och sa: ”Jag ska spela”. Då är det bara så.

Nu är han försiktigare. Bakslagen har fått Milosevic att fundera. Hur besviken han än blev av att missa AIK:s viktiga europeiska kvalmatcher så vill mittbacken inte chansa med sin hälsa.

– Det var jobbigt att missa det. Men man har läst mycket om andra spelare som fått ordentliga problem efter hjärnskakningar. Vissa har behövt lägga av. Jag vill inte lägga av än. Då måste jag vänta längre och vara lite smart. Visst är det tråkigt. Läkarna har sagt åt mig att jag kanske inte ens borde åka till Friends och titta på våra matcher, men vad ska man göra? Man vill AIK allt det bästa. Men nu får vi se hur lång tid det tar.

”Hoppas den inte håller i sig hela livet”

Milosevic väger sina ord en liten stund. Sedan är det som att han bestämmer sig för att vara hundra procent tydlig. Supportrar ska inte hoppas eller räkna med en snabb comeback.

– Det kan ta någon vecka innan jag mår bra. Men det kan också vara så att den här säsongen är över för mig.

Det viktigaste är inte längre att fort komma tillbaka ut på planen. Just nu fokuserar Milosevic på att bli helt frisk.

– Vi får se. Jag hoppas bara att den här huvudvärken inte håller i sig hela livet.

Du kanske också gillar