Hem Hälsa Aktivisten Aysha Jones beautyrutin | ELLE

Aktivisten Aysha Jones beautyrutin | ELLE

förbi admin
0 kommentar

Aktivisten Aysha Jones beautyfavroiter.

Hon är entreprenören, stylisten och aktivisten som grundade Black lives matter Sweden. Nu är Aysha Jones även ägare till makeupvarumärket Färg – och hon vill skapa förändring i makeupbranschen.

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om hyaluronsyra

(1:55)

Slå på ljud

Aysha Jones beskriver sig själv som en högljudd aktivist med starka åsikter som älskar att skratta. Hon står per automatik i centrum men anser sig inte ha något behov av att göra det.

Aysha grundade Black Lives Matter Sweden 2020 och över en natt blev hon opinionsbildare. Vad som började med ett litet event på Facebook och växte snabbt till en hel rörelse.Aysha är även en av ELLEs profiler.

Och inte ligger hon på latsidan, utöver det är hon stylist, influencer, bloggare och poddare. Hon är besatt av möjligheter, olikheter och likheter.

Aysha vill alltid vill lyfta frågor, se dessa ur andra perspektiv och ge en röst till dem som annars inte hörs. Nyligen köpte hon sminkbolaget Färg efter ett spontat mingel i näringslivets finrum och är även profil och bloggare här på ELLE.Aysha Jones.

Amun-Re Runnninghorse

“Jag vet inte hur mycket jag gav mig in i beautybranschen, eller hur mycket beautybranschen tvingade in mig. Var man som jag, en svart kvinna uppväxt långt innan Fenty Beauty utmanade branschstandarden, så var smink inte särskilt roligt att använda.

Det var svårt att hitta rätt färger och oftast hade jag färger som var alldeles för ljusa för mig. Men nu har jag chans att påverka med makeupmärket Färg, som alltid erbjudit just färg för alla – långt innan det blev ”trendigt”.”

Ayhas Jones bästa beautytips

Och som relativt nybliven beuatyentreprenör ville veta mer om Ayshas beautyfilosofi och rutiner:

Beautytips 1: inkludering inom beautysegmentet

“Mycket har hänt senaste åren och det är absolut roligare att använda smink nuförtiden. Men det är fortfarande en lång väg att gå. Det behöver finnas en förståelse för svart hud och vad som framhäver den.

Det räcker inte med att ta fram färger anpassade för vit hud och sedan tro att det räcker att använda svarta modeller i marknadsföringen. Det är inte representation. Även produkter och tekniker som framhäver vackra, breda näsor med runda former behöver marknadsföras.”Aysha Jones.

Amun-Re Runnninghorse

Beuatytips 2: Mat som beauty

“Jag kommer från en kultur där man äter för hälsa, så jag tror väldigt mycket på hälsa kopplat till beauty – som ett led i att äta bra råvaror. Exempelvis hibiskus är något jag är uppväxt på, som en naturlig del av kosten. Likaså spenat och okra. Jag äter även regelbundet magnesium och D-vitamin som tillskott.”

Beautytips 3: Vikten av rengöring

“Jag har sån dubbelmoral här för samtidigt som jag ibland sover i mitt smink, är jag noga med att rengöra ansiktet. För är det något jag är supernördig med är det rengöring och återfuktning.”

Ayhas beautyfavoriter:

Lip gloss i tonen Latin queen från Färg

”Jag är besatt av läppglans och mitt favoritglans går i knalligt rött.”

Här hittar du läppglanset. (länk till Lyko)KLicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hydra lagoon overnight mask från Picaut

”Min go-to för allt är kokosolja: i hår, på kroppen, på ansiktet och i maten! Och denna nattmask, det är en sån riktig lyxprodukt som jag unnar mig.”

Här hittar du ansiktmasken. (länk till Hudoteket)Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ready set refresh setting spray från Idun minerals

“Jag älskar Idun Minerals för att de också har en bredd i sitt utbud även om de inte har skyltat med det så mycket som de borde.”

Här hittar du ansiktssprayen. (länk till Lyko)Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Parfym Black opium från YSL

”Jag har länge gillat Carolina Herreras Good girl, men fick nyligen YSL:s Black opium och den blev direkt en ny favorit.

Här hittar du YSL Black Opium. (länk till Kicks)Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Amun-Re Runninghorse

Du kanske också gillar