Hem Hälsa Aktivitet vid elitsjukhus – kopplas till Kadyrov | Nyheter

Aktivitet vid elitsjukhus – kopplas till Kadyrov | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Det är Telegramkontot VchK-OGPU, som har förbindelser till Rysslands säkerhetstjänster, som rapporterar om aktiviteten utanför sjukhuset i Moskva. 

Enligt uppgifterna ska bilar som samlats på platsen vara kopplade till Tjetjenien ”på ett eller annat sätt”. Personer som liknar profiler inom diktatorn Ramzan Kadyrovs närmaste krets har också setts till utanför sjukhuset.

”Bilar och skäggiga män var utspridda över hela komplexet”, skriver Telegram-kontot.

Bild som Telegram-kontot VchK-OGPU publicerat till sin rapport om aktiviteten vid sjukhuset.

Foto: Telegram

Uppgifter om koma

Uppgifterna om Ramzan Kadyrovs hälsa har gått isär.

Under helgen uppgav den ukrainska underrättelsetjänsten GUR att Kadyrov varit sjuk en längre tid och att han nu ligger i koma i Moskva.

– Vi talar om systematiskt dålig hälsa. De senaste dagarna har han varit i ett kritiskt tillstånd, säger GUR:s talesperson Andrej Yusov till ukrainska Obozrevatel.

På söndagen publicerades sedan två klipp på Kadyrovs Telegram-kanal där han sågs le mot kameran och motionera. Det är dock oklart exakt var och när klippen spelades in, rapporterar AFP.

Slog tillbaka mot spekulationer

Även tidigare har uppgifter spridits om Kadyrovs bristande hälsa. Bland annat har före detta tjetjenska myndighetskällor uppgett att han har lever- och njurproblem, rapporterar CNN.

I mars genomgick diktatorn en rad hälsoundersökningar, varpå han uppgav att han var helt frisk.

– Om någon tvivlar på detta så behöver den byta ut de ögon som lurar den, sa han enligt CNN.

Du kanske också gillar