Hem Hälsa Brooklyn Nets har coronaproblem – plockar in ovaccinerade Kyrie Irving

Brooklyn Nets har coronaproblem – plockar in ovaccinerade Kyrie Irving

förbi admin
0 kommentar

Kyrie Irving har inte spelat en endaste minut under årets NBA-säsong. Superstjärnan har valt att inte vaccinera sig och i och med detta får han inte, enligt staden New York:s bestämmelser, spela hemmamatcher med sitt Brooklyn Nets.

Därmed beslutade klubben att Kyrie Irving inte kommer få spela med dem inte alls, inte ens under bortamatcher i städer där man inte har samma vaccin-krav.

LÄS MER: Därför vägrar NBA-stjärnan att vaccinera sig

LÄS MER: Stora protester efter New Yorks stjärnnobb

Men nu har klubben vänt i den frågan – och det är av den ironiska anledningen att man drabbats av corona i truppen.

När Kevin Durant nyligen placerades i det så kallade ”covid-protokollet” blev han den totalt åttonde spelaren i klubben som hamnat där. Vilket, i kombination med skador, tvingade klubben att agera.

”Vi har kommit fram till det här beslutet genom fullt stöd från våra spelare och med hänsyn för vår nuvarande situation, vilket innefattar spelare som missar matcher på grund av skador och hälsa- och säkerhetsprotokollet (även kallat covid-protokollet)”, skriver klubben i ett uttalande.

Återkomsten blev dock knappast särskilt lyckad för Kyrie Irving. En dag efter att klubben meddelat att han är tillbaka – ja då hamnade även han i deras covid-protokoll.

Enligt ansedde ESPN-journalisten Adrian Wojnarowski behöver Irving testas negativt fem dagar i sträck för att få delta under Nets träningar.

Fakta: Covid-protokoll i NBA

Spelare hamnar i covid-protokollet om de testats positivt eller varit i nära kontakt med någon som testats positivt. Spelaren måste därefter sitta i karantän i minst tio dagar eller testas negativt för covid-19 två gånger inom loppet av 24 timmar.

Men i och med att New Yorks regler gällande vaccination kvarstår får han endast vara med och spela bortamatcher. Han får dock inte spela borta mot Toronto Raptors då du måste vara vaccinerad för att komma in i Kanada – utan att sitta i 14 dagars karantän.

Detta gäller när han fått lämna karantänen, alltså.

Kyrie Irving kommer få spela med Brooklyn Nets under bortamatcherna. Bild: KYLE TERADA

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar