Hem Hälsa Bruce Willis minnesproblem har oroat Hollywood i flera år

Bruce Willis minnesproblem har oroat Hollywood i flera år

förbi admin
0 kommentar

Granskning visar: Oron för stjärnans mentala tillstånd har varit en välkänd Hollywood-hemlighet i flera år

Bruce Willis fick sina repliker via öronsnäcka – och avfyrade lösa skott så han skrämde slag på en motskådespelare.

Den forna actionhjältens minnesproblem har oroat Hollywood i flera år, visar en granskning av Los Angeles Times.

– Efter att vi slutade filma sa jag: ”Nu räcker det. Jag kommer inte göra fler Bruce Willis-filmer”. Jag är lättad över att han drar sig tillbaka, säger regissören Mike Burns som spelat in två filmer med stjärnan de senaste åren.

Bruce Willis, 67, minnesproblem och mentala tillstånd har varit en välkänd hemlighet som oroat Hollywood i flera år.

Det visar en granskning där Los Angeles Times intervjuat ett 20-tal personer som medverkat på olika filminspelningar med Hollywood-stjärnan de senaste åren.

Under onsdagen meddelande Willis familj att han drar sig tillbaka från skådespeleriet på grund av att han drabbats av afasi.

”Som familj vill vi dela med oss av att vår älskade Bruce drabbats av en del hälsoproblem och diagnostiserades nyligen med afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmåga. Som ett resultat av detta och efter noga övervägande så avslutar Bruce sin karriär som betytt så mycket för honom”, skrev familjen i ett uttalande på Instagram, undertecknat av hans fru Emma Heming, 43, ex-frun Demi Moore, 59, samt Willis fem barn Rumer, 33, Scout, 30, Tallulah, 28, Mabel, 10, och Evelyn Willis, 7.

Emma Heming Willis och Bruce Willis.

Tvingades kapa bort Bruce Willis monologer

Los Angeles Times har intervjuat ett 20-tal filmarbetare den senaste månaden, som vittnar om oron över Willis hälsa.

Redan i juni 2020 tvingades regissören Mike Burns be manusförfattarna att kapa fem sidor med repliker och se till så Bruce Willis inte hade några monologer inskrivna i manuset till filmen ”Out of death”.

– Efter den första dagen med Bruce såg jag det med egna ögon och insåg att det var betydligt allvarligare och varför jag hade blivit ombedd att kapa replikerna, säger Burns till tidningen.

Hösten 2021 fick han erbjudande om att regissera Bruce Willis i ännu en film, ”Wrong place” och frågade då en av stjärnans medarbetare hur det var med honom. Enligt regissören blev svaret att Willis nu var ”en helt annan person… mycket bättre än året dessförinnan”. Men under inspelningen reagerade regissören.

– Jag kände inte att han var bättre. Jag tyckte att han var värre. Efter att vi slutade filma sa jag: ”Nu räcker det. Jag kommer inte göra fler Bruce Willis-filmer”. Jag är lättad över att han drar sig tillbaka, säger Mike Burns till Los Angeles Times.

Bruce Willis och Demi Moore 1995.

18 miljoner kronor per film

Och det här handlar bara om två av de 22 filmer som Bruce Willis spelat in de senaste fyra åren. Filmer som han, enligt dokument som Los Angeles Times tagit del av, ofta fått betalt omkring två miljoner dollar, motsvarande 18 miljoner kronor, för två dagars arbete.

Två personer som arbetade med lågbudgetrullen ”White elephant” 2020 beskriver det som att Bruce Willis skyfflades runt på inspelningen som ”en nickedocka” av sin assistent och att den forna actionhjälten till och med frågade var han var nånstans:

– Jag vet varför du är här och jag vet varför du är här, men varför är jag här? uppges han ha sagt.

– Det var mindre jobbigt och mer en känsla av: ”Hur gör vi så att inte Bruce framstår i dålig dager?” Nån gav honom en replik och han förstod inte vad det betydde, säger en av medarbetarna till tidningen.

Bruce Willis och regissören Jesse V Johnson under inspelningen av ”White elephant”.

Fick replikerna via öronsnäcka

Flera vittnar om att Bruce Willis minnesproblem var så allvarliga att han ofta försågs med en öronsnäcka, där en annan skådespelare fick säga hans repliker åt honom. Los Angeles Times har tagit del av Bruce Willis kontrakt där det stått inskrivet i kontraktet att denna skådespelare också skulle få en mindre roll med repliker och bo på samma hotell som Willis.

Bruce Willis assistent, Stephen J. Eads, ska också ha haft lukrativa kontrakt där han listats som medproducent på flera av filmerna som Willis arbetade med.

Vid en inspelning i januari 2020 ska Bruce Willis också ha avfyrat en rekvisitapistol med lös ammunition två gånger och skrämt slag på skådespelerskan Lala Kent, 31. Kent, också känd från realityserien ”Vanderpump rules” säger till Los Angeles Times att hon instruerats att ducka undan vid Bruce Willis replik, men att han avfyrade pistolen för tidigt.

– Eftersom jag hade ryggen mot honom visste jag inte vad som hände bakom mig. Men första gången kändes det som: ”Ingen big deal, vi gör om det”, säger hon till tidningen.

Bruce Willis, Samuel L. Jackson och James McAvoy på premiären för filmen ”Glass” 2019.

Avfyrade rekvisitapistol i förtid

Men enligt Kent avfyrade Willis pistolen innan han sagt sin replik även den andra gången.

Ansvariga för filmen ”Hard kill” har tillbakavisat händelsen, men andra filmarbetare bekräftar Lala Kents uppgifter och att hon var uppriven efteråt.

Ansvariga för en av Bruce Willis sista högbudgetfilmer, ”Paradise city”, som har USA-premiär i sommar säger bara att Willis var glad över att filma tillsammans med John travolta, 68, igen.

– Han var som när han är som allra bäst och vi såg till att han och John fick en bra upplevelse när de filmade tillsammans, säger filmes regissör Chuck Russel.

Men Terri Martin, produktionsledare för ”White elephant” har en annan bild av Willis:

– Han såg bara så vilsen ut. Han sa ”Jag gör mitt bästa” och han försökte alltid. Han är en av de största genom tiderna och jag högaktar och respekterar hans arbete genom tiderna, men det var dags för honom att dra sig tillbaka, säger han till Los Angeles Times.

Bruce Willis.
Publisert:

Du kanske också gillar