Hem Hälsa Centertopp lämnar alla sina uppdrag – måste prioritera sin hälsa

Centertopp lämnar alla sina uppdrag – måste prioritera sin hälsa

förbi admin
0 kommentar

Nils-Erik Mellström (C) har på läkares inrådan, med sin hälsa i fokus, tagit beslutet att avsäga sig alla sina politiska uppdrag, liksom uppdrag i ideella föreningar och jobbuppdrag inom Svenska kyrkan.

Foto: Göran Persson

Nils-Erik Mellström (C) hade sett fram mot att jobba politiskt under den kommande mandatperioden, liksom att få ta sig an jobbuppdrag inom Svenska kyrkan och andra ideella uppdrag.

Men hälsan sätter stopp – han drabbades av akut hjärtsjukdom under en semesterresa och har nu tagit beslutet att lämna alla uppdrag.

– Det var livsnödvändigt säger mina läkare, säger han.

Nils-Erik Mellström (C) kommer inte längre vara politiskt aktiv, inte heller kommer han att ta några jobbuppdrag inom Svenska kyrkan.

Det var under en semesterresa på Teneriffa som han drabbades av akut sjukdom.

– Jag fick en smäll åt hjärtat, men de lyckades att rädda mig den här gången. Jag lyckades nog ta kål på ytterligare ett skyddshelgon, säger han skämtsamt mitt i allvaret.

När han blev akut sjuk kunde han snabbt få bra vård.

– Vi var på Teneriffa och det var nog rätt ställe att vara på, för där har de ett universitetssjukhus där de utbildar hjärtläkare. Så det var nog bland den bästa exemplariska vården i Europa som tog hand om mig, säger han.

Nils-Erik Mellström har nu kommit hem till Filipstad tillsammans med sin fru Monica Mellström. Vårdens order är att vila och att prioritera hälsan.

Och det är det som gör att Nils-Erik Mellström nu har valt att avsäga sig alla uppdrag.

– Jag har informerat mina partikamrater och jag har meddelat kommunen, säger han.

Var gruppledare för C

Efter valet bildade Centerpartiet ett nytt majoritetsstyre i Filipstads kommun tillsammans Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. Nils-Erik Mellström skulle ha en stor del i samverkansarbetet då han skulle vara gruppledare för C.

Uppdragen som han formellt kommer att avsäga sig från är platsen i kommunfullmäktige, en plats som ersättare i kommunstyrelsen, en plats som ersättare i barn- och utbildningsnämnden och en ersättarplats i styrelsen för Filipstads energi AB respektive Filipstads energinät AB. Han kommer också lämna uppdraget som ordförande för kommunfullmäktiges valberedning.

– Jag kommer inte heller kunna ta några förrättningar eller leda några gudstjänster inom kyrkan, tyvärr, säger han.

Och fortsätter:

– Jag har också varit kassör i Brattfors byalag och suttit med i styrelsen för SPF Seniorerna Filipstad, det är också uppdrag som jag får avsäga mig.

Nils-Erik Mellström kommer nu att prioritera sin hälsa och han ser fram mot att få mer tid med nära och kära.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar