Hem Hälsa Drottning Elizabeth ställer in – missar viktigt påskfirande

Drottning Elizabeth ställer in – missar viktigt påskfirande

förbi admin
0 kommentar

Förra veckan meddelade Buckingham Palace att drottningen inte skulle delta på gudstjänsten i St George’s Chapel i Windsor på skärtorsdagen. Den anses vara ett viktigt inslag i den kungliga kalendern och det är bara femte gången under hennes 70 år som drottning som hon inte närvarar. För första gången representerades hon i stället av prins Charles och Camilla, enligt The Guardian.

Under torsdagen meddelade Buckingham Palace att hon heller inte förväntas delta under gudstjänsten på påskdagen. Orsaken är inte känd.

Ställt in framträdanden

Drottning Elizabeth har i allt större utsträckning delegerat offentliga framträdanden till andra brittiska kungligheter den senaste tiden. Förra månaden ställde hon in sin medverkan vid en gudstjänst i Westminister Abbey för att fira det brittiska samväldets dag. Även då deltog prins Charles i hennes ställe. 

Drottningen anses vara vid god hälsa men har vissa problem med att gå, skriver The Guardian. Vid en minnesceremoni i mars, ett knappt år efter hennes make prins Philips bortgång, fick hon hjälp av sonen prins Andrew med att ta sig till bilen efteråt.  

Det var då hennes första större officiella framträdande på sex månader. 

Fick covid-19 i februari

I februari testade drottning Elizabeth positivt för covid-19. Monarken, som fyller 96 år den 21 april, tillhör riskgrupp för sjukdomen – vilket gjorde många britter oroliga. 

I ett videosamtal med sjukvårdsarbetare och covidpatienter på Royal London Hospital tidigare i veckan berättade hon mer om sin upplevelse av viruset – som gjorde henne ”väldigt trött och utmattad”. 

– Denna fruktansvärda pandemi. Det är inte ett trevligt resultat, sa hon enligt Sky News.

Drottning Elizabeth II träffar Joe Biden – den tolfte amerikanska presidenten hon möter.

Du kanske också gillar