Hem Hälsa Efemia lanserar ett samarbete med klimakterie-appen Olivia med fokus på bäckenbottenträning

Efemia lanserar ett samarbete med klimakterie-appen Olivia med fokus på bäckenbottenträning

förbi admin
0 kommentarEfemia och Olivia lanserar ett gemensamt samarbete inom kvinnohälsa där fokus är att sprida kunskap om vilken hjälp som finns under klimakteriet. Detta görs genom att Efemia publicerar en serie bloggartiklar på temat klimakteriet i sina kanaler samtidigt som Olivia lanserar ett träningsprogram för bäckenbotten där även information om hjälpmedel finns.

Under en månads tid kommer en serie bloggartiklar på temat klimakteriet, skrivna av experter inom området hos Olivia och Efemia, att publiceras på www.efemia.se och i Efemias olika sociala kanaler. Flera av dessa artiklar kommer att beröra hur viktigt det är att kvinnor lyssnar på sina kroppar och kontinuerligt gör bäckenbottenträning för att undvika urinläckage. Som en hjälp att skapa vanan, att dagligen göra bäckenbottenträning, så lansera Olivia ett bäckenbottenträningsprogram som är inom samarbetet. Programmet finns tillgängligt gratis i klimakterie-appen Olivia och är enkelt att använda med en daglig påminnelse som ser till att träningen blir en rutin.

-Vi är glada och stolta över vårt senaste samarbete med Olivia. Vi ser dagligen hur viktigt det är att lyfta frågor inom kvinnohälsa, våra bloggartiklar har många läsare och det är tydligt att många vill ha mer information. Kvinnohälsofrågor som klimakteriet och urinläckage uppmärksammas inte tillräckligt mycket idag fastän många kvinnor har besvär. Tyvärr är det fortfarande skambelagt men det vill vi ändra på genom att lyfta ämnet, säger Klara Rasmusson, Head of Sales and Marketing för Efemia.

-Det är så viktigt att vi pratar om allt som pågår i kvinnokroppen, från graviditet till klimakteriet. Här är det bra att vi tillsammans med andra experter och bolag kan komma fram till lösningar med stöd och tips på hur man kan jobba med förändringar så att kvinnan själv kan känna kontroll över sin kropp, säger Hannah Lindström, grundare Olivia.

Efemia är ett svenskt varumärke med lösningar som förenklar, främjar och förbättra kvinnors hälsa och välmående. Med hållbara och innovativa produkter, så som det icke-kirurgiska alternativet Efemia kontinensstöd, skapas frihet för kvinnor i alla åldrar, och kvinnan ges möjlighet till ett smidigare och mer aktivt liv.

Olivia är ett digitalt verktyg för kvinnor som går igenom klimakteriet. Appen erbjuder expertvägledning för att hjälpa dig genom upp- och nedgångar och ta kontroll över klimakteriesymptom. Appen stöds av erfarna läkare och hälsocoacher som är specialiserade på hormonella sjukdomar och holistisk sjukvård.

Tillsammans hjälps vi åt att lyfta kvinnohälsan!För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: [email protected] 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup fungerar som ett smidigt och hållbart alternativ till traditionella mensskydd, och den är utformad för att vara följsam, säker och marknadens bekvämaste menskopp. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Du kanske också gillar