Hem Hälsa Eweline höll på att dö under porrfilmsinspelning

Eweline höll på att dö under porrfilmsinspelning

förbi admin
0 kommentar

”Går snabbt att man struntar i sin hälsa för att få bra videos”

Eweline.

Strax efter en porrfilmsinspelning drabbades hon av akut njurbäckeninflammation.

29-åriga Eweline var nära att dö.

– Det var en av de mest skrämmande upplevelserna jag har haft, säger hon.

Eweline, 29, jobbar inom porrindustrin och gör dagligen material för bland annat Pornhub och Onlyfans.

När hon för något år sedan började filma videos var det viktigaste att se så sexig ut som möjligt.

– Jag slängde bara upp kameran och tog en av de största sexleksakerna jag hade köpt, utan att värma upp. Jag struntade i hur jag kände för stunden. Om det ens kändes bra eller skönt.

Fick ”urinvägsinfektionen från helvetet”

En dag låg hon därför och spelade in på ett betonggolv i drygt en timme.

– Efter att jag hade spelat in den där videon så fick jag urinvägsinfektionen från helvetet, säger hon.

– Jag använde en gummidildo under en lång tid på ett smutsigt betonggolv och fick upp bakterier helt enkelt. Men urinvägsinfektioner går ju ofta över av sig själv och därför sökte jag inte vård.

Eweline i sjukhussängen på akuten.

”Övertygad om att jag skulle dö”

Efter några dagar fick hon ”extremt ont” i njurarna och fick åka in akut.

– Jag kunde inte ligga ner, inte sitta, inte stå. Jag började må illa och jag kände verkligen att jag är väldigt sjuk. Och de sa ju att det var väldigt tur att jag kom in då jag kom in. Det kunde på bara en timme gått över till att bli blodförgiftning. Och på så sätt kan det, om man har otur, sluta med döden.

Hon drabbades av akut njurbäckeninflammation.

– Det var en av de mest skrämmande upplevelser jag har haft. Under natten vågade jag inte sova för att jag var övertygad om att jag skulle dö då.

Anledningen var att hon fortsatte använda sexleksaker dagligen, trots att hon hade ont, vilket förvärrade urinvägsinfektionen.

– Jag gjorde det utan att tänka på effekten det kan ha på hälsan, det går snabbt att man struntar i sin hälsa i hopp om att enbart få så bra videos som möjligt, säger hon.

Känningar i njurarna än i dag

Eweline behandlades med antibiotika men var dålig i flera månader efter att hon sökte vård.

– Jag fortsatte till en viss del att spela in mina porrvideos dumt nog av mig. Det var därför det tog så lång tid innan jag blev frisk. Jag har än idag känningar i njurarna och kan få permanenta skador på njurarna om jag har otur. Mina prioriteringar var på fel plats som man säger så.

Efter händelsen bestämde hon sig för att ändra sina prioriteringar.

– Jag bestämde mig för att enbart spela in då jag verkligen är på humör för det. Och då ska jag fokusera på vad min kropp säger. Och hur den mår. Och då jag började göra det så började jag trivas med det jag gör.

– Det handlade inte om att tjäna pengar, jag ville bara se så sexig ut som möjligt så att jag kunde få många likes. Idag är det bara min prioritering att ha kul.

Eweline.

Kritik mot Onlyfans

Onlyfans grundades 2016 och företagets affärsidé är att låta kreatörer ta betalt direkt av sina följare, och på så sätt ta bort mellanhänder. Mycket av materialet på plattformen är erotiskt eller pornografiskt, och sajten har kritiserats för att fungera som inkörsport till porrbranschen. Även Irena Pozar, krönikör på Aftonbladet, har påpekat att Andrew Tate bedrivit trafficking-verksamhet på plattformen.

Onlyfans var återigen på tapeten efter att Pernilla Wahlgren kritiserat kulturskribenten Linda Skugges närvaro på plattformen. Skugge svarade i en krönika i Expressen, där hon bland annat skrev att hon startade kontot för att ha råd att bo kvar i sitt hem.

Få som talar om riskerna

Eweline säger att hon vill ta sitt ansvar och varna andra som funderar på att skapa sexuellt innehåll.

– Det kanske är någon där ute som funderar på att jag skulle vilja spela in en porrvideo. Det verkar ju enkelt. Det är ju bara att lägga sig och le lite åt kameran. Då känner jag att jag vill bidra med viktig information. Det är väldigt viktigt att tänka på de här sakerna för man kan skada sig permanent. Det var en otroligt traumatiserande upplevelse där jag var övertygad om att jag skulle dö.

– Det är lite som att köra bil. Du kan drabbas av allvarliga konsekvenser om du inte först tar på dig bilbältet. Men i porrindustrin har du inte någon som sitter bredvid dig och säger sådana saker. I den här branschen är man ganska ensam och får lista ut saker på egen hand. Det är inte så många som öppet talar om riskerna i den här branschen.

Eweline.

Du kanske också gillar