Hem Hälsa Exklusiv design och prestanda – därför gillar vi Huawei Watch GT 3 Pro

Exklusiv design och prestanda – därför gillar vi Huawei Watch GT 3 Pro

förbi admin
0 kommentar

Denna sida är ett samarbete med Huawei

Den senaste installationen i Huaweis GT-serie kompromissar inte med något. Watch GT 3 Pro är en elegant och stabil följeslagare med en imponerande batteritid.

I den ständigt växande världen av smartklockor är inte alla nyheter värda din tid, uppmärksamhet eller framför allt – dina pengar. Känslan är att man som konsument alltid måste kompromissa med något. Premiumdesign följs inte sällan av buggig teknik och strålande tekniska möjligheter innebär oftast stor och otymplig design.

Den som inte vill kompromissa gör rätt i att spana in den senaste installationen i Huaweis GT-serie. Den nya lyxiga Watch GT 3 Pro flyter inte bara sömnlöst in i vilken klocksamling som helst, den kommer även med kraftfull hårdvara, precis mätning av din hälsa och en batteritid på upp till 14 dagar. Café har testat den större modellen på 46mm, och här är våra intryck.

Tidlös design

Vid en första anblick kan man tro att det är just en exklusiv analog klocka som sitter på handleden. Med en elegant boett i titan, definierad av precisa linjer och sömlösa kanter kombineras gediget hantverk med en tidlös finish i en klocka som utseendemässigt positionerar sig mellan sportigt och uppklätt.

Beroende på vilken typ av armband man kombinerar klockan med kan man välja att lägga mer tyngd åt den ena eller andra hållet. Till Watch GT 3 Pro går att välja mellan tre olika armband som standard: titan (uppklätt), läder (mer avslappnat cool) samt ett svart i flouroelastomer (för en sportigare look). Boettens fäste möjliggör även att man enkelt kan byta armband för att anpassa klockan till personlig look eller humör.

Valet av armband kan förändra hela klockans utseende. Här syns GT 3 Pro med det sportigare armbandet i flouroelastomer.

Sammanlagt kommer GT 3 Pro i fem olika utföranden och två storlekar, 46 mm respektive 43 mm. Bägge storlekar är utrustade med en högupplöst AMOLED-färgskärm vilka följer samma kvalitetsstandard som vi kommit att förvänta oss av tillverkarens mobiler och tv-apparater. Själva urtavlan går även den att anpassa efter tillfälle genom att välja bland ett stort bibliotek av urtavlor i alla möjliga stilar.

Displayen är gjord av safirglas, ett material nästan lika hårt som diamant. Det ska dessutom vara nästintill omöjligt att lyckas repa skärmen, ett måste för att klockan ska klara sig igenom jobb, träning och fest.

Enkelt att få struktur på träningen både på land och under ytan

Träning är inte längre bara att ”ta några varv i spåret” eller ”köra ett pass i gymmet”. Nu ska alla dina pass föras in i träningsappar och du ska ha tydliga mål med planer för både träning och vila. Det kan lätt bli överväldigande, men det behöver inte vara så svårt med rätt utrustning.

I Watch GT 3 Pro finns fler än 100 olika träningslägen så oavsett om du löper, hoppar hopprep eller golfar får du hjälp att mäta dina resultat och värden. Hur hopprepsläget funkar? Jo tack, efter ett testhopp på redaktionsgolvet fick vi reda på antal hopp per minut, antal snubblingar (inte smickrande), flest hopp i rad och så klart hur många kalorier som brändes och snittpuls.

Varje träningsläge bjuder på lika detaljrika rapporter som läggs in i användarens personliga plan som man enkelt kommer åt, och kan anpassa, i både klocka och telefon. I Huawei Hälsa-appen får man sedan en heltäckande översikt över alla sina tränings- och hälsodata, vilka dessutom kan exporteras till över 60 kompatibla appar. Både klockan och Huawei Hälsa-appen är dessutom kompatibla med både Android och iOS.

Den som i stället föredrar att hålla sin träning i vatten kommer snabbt märka att det är lika lätt att hålla koll på som träningen på fast mark. Klockan funkar inte bara för att mäta simning utan även dykning ner till ett djup på 30 meter. För den som vill satsa på en fridykningskarriär finns det såklart även träningslägen för det.

Imponerande batteritid

Watch GT3 Pro kommer i två storlekar, 46 mm (t.v) och 43 mm (t.h).

Förutom den robusta designen, där den repfria skärmen är en garant för produktens långa livstid, bygger mycket av GT 3 Pros tillförlitlighet på dess batteritid. Trots att det som finns bakom skärmen utvecklats sedan förra modellen har den grymma batteritiden behållits.

Den större modellen har en batteritid på upp till 14 dagar medan den mindre kan sitta på din handled i en hel vecka utan att laddas. Du kan alltså använda klockan till att svara på meddelanden och telefonsamtal, spela musik och hålla koll på nyheter hela dagen och sedan träna utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut. När det trots allt behöver laddas är den trådlösa laddningen 30 procent snabbare än hos föregångaren. Kompromisslöst, enkelt och snyggt.

Huawei Watch GT 3 Pro kommer i fem olika utföranden och två storlekar, 46 mm samt 43 mm. Watch GT 3 Pro-serien har ett rekommenderat cirkapris 3990-5490 kr. Läs mer här.

Denna sida är ett samarbete med Huawei

Du kanske också gillar