Hem Hälsa Föräldrarna fick tvillingar på sin födelsedag

Föräldrarna fick tvillingar på sin födelsedag

förbi admin
0 kommentar

”Vi kommer bara behöva ha en stor fest”

Publicerad 2023-09-01 12:00

Tänk dig att behöva dela din födelsedag med hela din familj.

Det gör nämligen de nyblivna föräldrarna Scierra och Jose.

– Bästa födelsedagspresenten någonsin, säger pappan.

Scierra Blair, 32, och hennes man Jose Ervin Jr, 31, fyller båda år den 18 augusti. Paret skulle få tvillingar och såg fram emot den beräknade förlossningsdagen, som låg några veckor efter deras gemensamma födelsedag.

Men tvillingarna ville något annat. Scierra fick veta att en av tvillingarna låg i sätesbjudning, det vill säga med rumpan neråt i livmodern, och att det var säkrast för henne att föda med kejsarsnitt. Så 16:30 den 17 augusti var det dags att genomgå ingreppet på Cleveland Clinic Hillcrest sjukhus, skriver The Guardian.

”Varför inte vänta?”

Jose, som insåg att det bara var några timmar kvar till deras födelsedag, frågade dock personalen om det gick att vänta med kejsarsnittet, eller om det var bråttom. Enligt personalen var det inga risker med att vänta till efter tolvslaget.

– Eftersom som hon var i god hälsa, och barnen var i god hälsa, så tänkte jag ”Varför inte vänta?”, säger han till The People.

Paret fyllde år, då föddes deras tvillingar.

Han såg framför sig deras framtida gemensamma firande när de diskuterade beslutet.

– Vi kommer bara behöva ha en stor fest, vilket är fantastiskt

Scierra var dock inte lika road av förslaget. Hon fick inte äta på grund av operationen och beskriver att hon var ”hangry” – hungrig och arg.

– Jag ville bara att det skulle vara över. Han sa ”Det är bara några timmar, det kommer att gå snabbt”. Jag tittade bara på honom och sa ”Lätt för dig att säga. Jag är hungrig”, säger hon till The People.

Till slut gick hon med på det, i utbyte mot att han lovade att göra potatissallad – i en vecka.

Jose Ervin den tredje föddes 35 minuter efter tolvslaget, hans syster Aria kom en minut efter.  De vägde dryg 2 270 gram vardera.

Det var Jose som tyckte det hade varit roligt om de delade födelsedag med sina barn, och han fick som han ville.

Extremt ovanligt

Jeniffer Eaton, läkare vid sjukhusets obstetrik- och gynekologiavdelning, säger i ett uttalande att det är” extremt ovanligt” att både föräldrarna och deras nyfödda tvillingar delar samma födelsedag.

Oddsen att ett barn delar födelsedag med båda föräldrarna är ungefär 1 på 133 000.  Samtidigt uppskattar USA:s nationella Folkhälsomyndighet  att 31 av 1 000 födslar är tvillingfödslar.

Det innebär att chansen att få tvillingar på sin födelsedag, som föräldrarna dessutom delar, är minimal.

– Det är en välsignelse – bästa födelsedagspresenten någonsin, säger Jose till The People.

Du kanske också gillar