Hem Hälsa Fotografen om sista bilden på drottning Elizabeth

Fotografen om sista bilden på drottning Elizabeth

förbi admin
0 kommentar

I tisdags skickades Barlow, som arbetar för nyhetsbyrån Press Association, till slottet för att dokumentera när drottningen officiellt bad nytillträdde premiärministern Liz Truss att bilda regering. Innan Truss kom dit tog fotografen några porträttbilder av drottningen. De pratade om det trista vädret med regn och åska – även om monarken verkade bräcklig så var hon på gott humör och log flera gånger, hävdar Barlow.

När Truss kom dit mötte drottningen henne med ett stort leende och Barlow fick lämna rummet.

– Jag var där för att fotografera hennes möte med den nya premiärministern, men för mig var den bästa bilden den på bara drottningen. Och den har uppenbarligen blivit mer betydelsefull nu, säger Barlow.

Samtidigt betonar hon att drottningen såg bräckligare ut än när hon fotograferades i somras.Foto: Jane Barlow/AFP

Iain Greenshields, moderator i generalförsamlingen för Skotska kyrkan, träffade drottningen på Balmoral i helgen då de åt både lunch och middag. Han beskriver den 96-åriga monarken som ”fantastisk” och säger att hon var ett mycket underhållande sällskap. De pratade om en rad olika ämnen som hästar, drottningens kärlek till Balmoral, hennes far, tro och maken prins Philip som dog förra året.

Iain Greenshields är förvånad över att drottningens hälsa försämrades så snabbt.

– Den här skröpliga damen kom in, men det fanns fortfarande den där känslan av vem hon var och den där äkta känslan som fick en att känna sig omedelbart tillfreds, som omedelbart började prata med en, ett fint ljust leende, allt du kan förvänta dig av din monark, säger han och fortsätter:

– Hennes hälsa var bräcklig, det visste vi, men när jag lämnade henne i söndags var hon väldigt positiv och jag har bara väldigt svårt att förstå att saker och ting förändrades så mycket på några få dagar.

Läs mer:

Dagen då drottning Elizabeth II kom hem till Hans Larsson

Drottning Elizabeth II död

Du kanske också gillar