Hem Hälsa Göteborgs stad avbokade ”Medinastudenten” från möte

Göteborgs stad avbokade ”Medinastudenten” från möte

förbi admin
0 kommentar

Ramsis ”Moosa” Assal var inbjuden för att medverka på en heldagskonferens om psykisk hälsa bland unga under lördagen den 1 oktober.

Mötet skulle ha hållits på Blå stället i Angered, programmet sattes ihop av en arbetsgrupp bestående av både anställda och ungdomar.

– När vi i ledningen fick en lista med namnen på de som bokats som talare gjorde vi vår vanliga research. Vi pratade med Assals nuvarande arbetsgivare men också med andra instanser vi brukar stämma av med. Då framkom en mer tvetydig bild kring vad han står för, säger Ing-Marie Larsson, socialchef område Nordost i Göteborg och fortsätter:

– Vi vill vara säkra på att vi tar hit rätt personer för att prata med ungdomar om de här frågorna. Det hade gått lite för snabbt den här gången och vi valde att avboka.

Jobbar på Fryshuset

Efter att ledningen valt att boka av Assals medverkan svarade de som satt ihop programmet med att ställa in hela arrangemanget.

Enligt SVT har Assal anklagats för att förespråka en form av islam som strider mot demokratiska värderingar. Assal jobbar på Blå Huset i Tensta och på Fryshuset i Stockholm, driver Islampodden och har tusentals följare på Instagram, Snapchat och Tiktok.

”Det finns inget som visar att han har odemokratiska värderingar, säger Mohammed Ali, fritidsledare i Göteborgs stad” till SVT.

GP söker Ramsis ”Moosa” Assal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar