Hem Hälsa Hälsosam livsstil är mer än fysisk träning – hälsa är även att tackla tankar och känslor – Mindmor är mer än att må bättre.

Hälsosam livsstil är mer än fysisk träning – hälsa är även att tackla tankar och känslor – Mindmor är mer än att må bättre.

förbi admin
0 kommentar

Stress och inre press ökar inte bara på arbetsplatser utan ännu mer i vardagslivet. Fysiskt träning är en lika stor självklarhet idag som det borde vara att träna på att tackla tankar, känslor och beteende. Så varför pratas det mer om att fixa problem än att skapa digitala verktyg?

Förebyggande fysisk träning känns idag som en självklarhet oavsett om du tränar yoga, går på gym eller promenerar i skogen. Provar du någon träningsform som du inte trivs med vet du att du kan byta till något annat som känns bättre. För det är helt uppenbart att regelbunden träning behövs hela livet som en förbyggande insats. Det du tycker om har en tendens att bli din livsstil och dessutom har en hälsosam livsstil blivit trendigt.

Men vad händer med våra tankar och känslor? Ja, visst mår vi bättre av träning. Flera hormoner utsöndras i hjärnan vilket ger oss positiva känslor. Däremot behövs mer för att tackla vardagliga påfrestningar. Det är inte bara kroppen som behöver tränas utan även hjärnan.

Det är normalt att må dåligt ibland och att ifrågasätta sig själv. Men vi behöver mer av förebyggande träning för att ha bättre motståndskraft inför motgångar. Helt enkelt att träna varje dag att öka positiva känslor och självmedvetenhet som visat sig ge bättre återhämtning. Regelbunden träning med alternativa aktiviteter som ger användaren omväxling är det som ger bäst resultat. Det handlar inte om att fixa ett fel utan att stärka det som är bra.

Mindmor erbjuder forskningsbaserade aktiviteter i sin nya plattform. En online träning med enkla aktiviteter som ökar insikt och tränar hjärnan att tackla tankar, känslor och beteende för personlig utveckling. Mer än att må bättre.

“Utveckling sker vare sig du vill det eller inte, väx med din utveckling och träna din hjärna”

www.mindmor.com

Du kanske också gillar