Hem Hälsa HealthTech Nordic gratulerar Diia.Business för vinsten av EU-kommissionens pris för bästa företagsfrämjande projekt

HealthTech Nordic gratulerar Diia.Business för vinsten av EU-kommissionens pris för bästa företagsfrämjande projekt

förbi admin
0 kommentar

Det ukrainska projektet Diia.Business tog hem vinsten vid årets European Enterprise Promotion Award. Diia.Business är det första ukrainska nationella projektet för entreprenörskap och exportutveckling. HealtTech Nordic kom på delad andra plats och rankad som en av de främsta EU-finansierade projekten 2022. Priset riktar fokus mot ett projekt som gör det lättare för verksamheter, i synnerhet små och medelstora företag, att komma in på den globala marknaden, såväl inom EU som globalt.

EU-kommission har sedan år 2006 delat ut European Enterprise Promotion Awards som prisar de bästa europeiska projekten som stödjer startups och företagande. Projekt från hela Europa tävlar i sex kategorier och HealthTech Nordic kom på delad andra plats i kategori fyra: Supporting the Internationalization of Business. Inför prisceremonin den 29 november 2022 har 186 bidrag från 26 länder utvärderats.

Diia.Business täcker hela affärsutvecklingscykeln, från att hitta en idé till dess internationalisering, inklusive deltagande i internationella handelsevenemang. Projektet har två komponenter: en onlineportal och ett offlinenätverk med 12 supportcenter för entreprenörer. Den totala täckningen av online-komponenten i projektet är mer än 3,2 miljoner besök. Den totala täckningen av nätverket inom stödcenter för entreprenörer är mer än 40 000 besökare.

Tillväxtverket nominerade i juli HealthTech Nordic 2.0 till EU-utmärkelsen European Enterprise Promotion Award för sitt jobbskapande. I september tillkännagav den europeiska juryn att projektet gått vidare till finalen. HealthTech Nordic samlar fler än 330 bolag i tidig fas som vill förändra hälso- och sjukvården genom digitala lösningar. Över 200 av dessa bolag finns redan på marknaden. Medlemmarna i HealthTech Nordic möter de globala utmaningarna inom hälso- och sjukvården, med missionen att bidra till en utveckling där alla kan få mer hälsa för pengarna.

– Hela HealthTech Nordic gratulerar ukrainska Diia.Business till vinsten. De är verkligen värdiga vinnare. Samtidigt är vi otroligt stolta över att komma på delad andra plats. Vi är bland de främsta EU-finansierade projekten 2022. I HealthTech Nordic gör allt vi kan för att stötta dessa entreprenörer och påskynda deras internationalisering av affärer och expansion globalt. Våra medlemmar växer, skapar fler jobb och expanderar sina affärer. Tillsammans förändrar vi världen, säger Margareta Wallentén, projektledare för HealthTech Nordic på Innovation Skåne.

HealthTech Nordic är Nordens största nätverk för företag i e-hälsobranschen. Majoriteten av medlemsföretagen är uppstartsföretag. Genom att påskynda medlemsföretagens utveckling och hjälpa dem att skala sina lösningar globalt är HealthTech Nordics mål är att bidra till att skapa 1000 nya arbetstillfällen i e-hälsobranschen inom Öresund-Kattegatt-Skagerrak mellan 1 januari 2020 och 30 september 2022 samt att bidra till att skapa en bättre hälso- och sjukvård globalt. Nätverket har funnits sedan 2017, under de tre första åren fram till december 2019 skapade medlemsföretagen i nätverket 751 nya arbetstillfällen (vilket överträffade målet om 700) HealthTech Nordic är ett samarbete mellan sex nordiska innovationsaktörer: Innovation Skåne, Invest in Skåne, Sahlgrenska Science Park och SmiLe Incubator i Sverige samt Health Tech Hub Copenhagen i Danmark och Norway Health Tech. HealthTech Nordic finansieras delvis av Interreg-Öresund-Kattegatt-Skagerrak, europeiska regionala utvecklingsfonden.

I anslutning till att HealthTech Nordic 2.0 avslutades hösten 2022, påbörjades en ny projektperiod på tre år; HealthTechNordic 3.0 där fokus är att stärka healhttech-företags innovations- och konkurrenskraft. HealthTech Nordic 3.0 är ett samarbete mellan, i Sverige; Innovation Skåne, Sahlgrenska Science Park, SmiLe Incubator, Region Halland och Invest in Skåne, och i Norge; Norway Health Tech, De Norske Diakonhjem, OsloTech, and Oslo Universitetssykehus HS.

Du kanske också gillar