Hem Hälsa Höj friskvårdsbidraget för en friskare stad – VLT

Höj friskvårdsbidraget för en friskare stad – VLT

förbi admin
0 kommentar

”Alltid bästa möjliga möte” är Västerås stads värdeord. För att orka ge av oss själva och uppfylla målet måste vi må bra och ges förutsättningar för detta. Friskvårdsbidraget medarbetarna har i dag är alldeles för lågt och behöver höjas. Att investera i friskvård återbetalas till arbetsgivaren på olika nivåer. Man får inte bara friskare medarbetare utan blir också en mer attraktiv arbetsgivare. För Västerås stad vill väl ha medarbetare på plats som håller och stannar kvar länge?

Vi måste se till nuläget – att värdet på tusenlappen har blivit urholkat de senaste åren. Ett gymkort är betydligt dyrare än för tio år sedan. Med dagens friskvårdsbidrag kan du inte ens träna under ett halvår. Vi ska hålla hela året ut och det behövs en förebyggande, långsiktig, hållbar satsning.

Friskvård är viktigt för hälsan och för att orka med ett helt arbetsliv. Forskning visar att Friskvårdsbidraget, bland annat förebygger arbetsrelaterade belastningsskador, ökar den psykiska hälsan och att ett hälsosamt liv påverkar motivationen på jobbet. Samtidigt visar forskning att varje satsad friskvårdskrona ger minst 1,50 tillbaka. Arbetsgivarens inställning bör vara att satsa på förebyggande insatser än att behöva ta hand om sjukfrånvaro.

Det är stora skillnader i arbetsgivarnas satsningar på medarbetares hälsa. Våra närliggande kommuner såsom Enköping och Eskilstuna har betydligt högre Friskvård än Västerås. Även mellan kommun och region skiljer det sig anmärkningsvärt åt. Kommunen borde ta efter regionen som nu fått upp sitt bidrag från 1 500 till 3 000 efter att man vill satsa på sin personal och ansträngt sig att göra en omvärldsbevakning som resulterat i att man inte vill vara sämre än kringliggande kommuner.

Att höja friskvårdsbidraget är en smart och effektiv väg till ökad lönsamhet. Det är väl satsade pengar om Västerås stad vill sträva efter att vara en attraktiv arbetsgivare, underlätta och uppmuntra till hälsofrämjande aktiviteter som ett led i att se och uppskatta sina medarbetare samt till att locka ny arbetskraft.

Vad kan vara viktigare än att investera i medarbetarna och att ha en frisk personal som stannar kvar i staden?

Styrelsen Vision avd 065 Västerås

Du kanske också gillar