Hem Hälsa Hope Solo söker hjälp för alkoholproblem

Hope Solo söker hjälp för alkoholproblem

förbi admin
0 kommentar

Hope Solo, 40, hittades däckad bakom ratten med sina två barn i baksätet.

Nu väljer den amerikanska fotbollsstjärnan att söka hjälp.

”Jag har frivilligt anmält mig till ett behandlingsprogram”, skriver hon i ett uttalande.

Häromveckan greps Hope Solo – en av USA:s största fotbollsspelare genom tiderna – på en parkeringsplats i Winston-Salem, North Carolina, efter att ha hittats däckad bakom ratten med sina två barn i baksätet.

Polisen skrev i sin rapport att de ”kände lukten av alkohol”, att Solo gjorde motstånd i samband med gripandet och att hon vägrade göra ett nykterhetstest på platsen.

Hon blev delgiven misstanke om rattfylleri och ”misdemeanor child abuse” – ringa barnmisshandel – och ska infinna sig i rätten den 28 juni i sommar.

Har alkoholproblem

Nu meddelar hon att hon sökt hjälp.

”Jag har frivilligt anmält mig till ett behandlingsprogram för att ta itu med mina alkoholproblem”, skriver hon i ett uttalande på Instagram.

Solo har nyligen blivit invald i USA:s fotbolls ”Hall of Fame” och ceremonin skulle hållas den 21 maj – alltså om tre veckor.

Hon har bett att få den framflyttad till 2023.

”Just nu behöver jag lägga all energi och fokus på min egen hälsa, på att läka och ta hand om min familj. Jag vill tacka Hall of Fame för deras stöd och förståelse för beslutet”‚ fortsätter Solo.

Två OS-guld

Hope Solo är tvåfaldig olympisk mästare med USA och har även ett VM-guld på meritlistan. Hon blev utsedd till världens bästa kvinnliga målvakt fyra år i rad mellan 2012 och 2015.

Hon avslutade karriären efter OS i Rio 2016 efter ett flertal kontroverser.

Hope Solo.

Du kanske också gillar