Hem Hälsa Hormona vill lösa dolda hälsoproblemet – fyller kassan och siktar mot USA

Hormona vill lösa dolda hälsoproblemet – fyller kassan och siktar mot USA

förbi admin
0 kommentar

Kvinnors undanskymda hälsoproblem har blivit en teknikbransch under uppsegling. Svenska startup-bolagen inom den så kallade femtechbranschen står som spön i backen – och riskkapitalisterna har visat sig gillande till det tidigare outforskade området kvinnohälsa. 

Nu tar ett av bolagen ett steg framåt, Hormona.

Bolaget som vill hjälpa kvinnor med hormonell obalans tog i samband med sin lansering för lite över en vecka sedan in 15 miljoner kronor. Det nya kapitalet kommer från Nacent Invest, Techstars och Blackheat Capital. 

Bolaget grundades av Karolina Löfqvist och Jasmine Tagesson 2020 utifrån Karolinas egna historia av hormonell obalans, dess symptom samt svårigheten att få en diagnos och rätt vård. Via hemmatester (urinprov) ska användare få information om sina hormonhalter i appen inom en kvart. Regelbunden uppföljning ska ge kvinnor en bild och förståelse av sina hormoner och ges tillsammans med information om resultatets påverkan på det fysiska och psykiska måendet. 

Duon Löfqvist och Tagesson befinner sig just nu i USA där de tillsammans med techinvesteraren och ”acceleratorn” Techstars ska etablera Hormona i USA, heter det i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sex svenska femtech-bolag att hålla ögonen på (och två utländska att inspireras av)

Du kanske också gillar