Hem Hälsa Hur mycket tid lägger du på att tänka på framtiden? Vad behöver du egentligen? Träna nu din hjärna med Mindmor

Hur mycket tid lägger du på att tänka på framtiden? Vad behöver du egentligen? Träna nu din hjärna med Mindmor

förbi admin
0 kommentar

Vi har en benägenhet att ofta tänka på framtiden och sätta upp nya mål. Det är en funktion i hjärnan som är nödvändig för att vi ska utveckla oss. Precis som med mycket annat så är det en fallgrop. Om du lägger mycket tid på att låta tankarna vara i framtiden är det risk för att du övertänker. Det i sin tur skapar oro och negativa tankar som kan bidra till mental ohälsa.

När hjärnan har tankar i framtiden krävs mycket resurser. Det i sin tur kan leda till inre stress och sömnproblem. Du kan till och med hamna i utbrändhet. Att vara i nuet innebär att du varken tänker på det som har varit eller det som kanske ska komma. Egentligen är det ganska naturligt och ända har vi en benägenhet att låta tankarna fara fram och tillbaka.

Fokuserar du mer på tid med dig själv så tränar du hjärnan att stilla sig och vara i nuet. Mindfulness är en av metoderna. Forskning visar att när du tränar hjärnan att vara här och nu så ökar välmående och mental hälsa.

Men visst är det bra att göra en målbild för att snabbare nå sitt mål? Det finns flera tekniker både för att sätta mål och för att nå ditt mål. Ja, att sätta ett tydligt mål är en förutsättning för att komma dit. Å andra sidan, om du enbart har en framtidsvision utan handlingsplan fastnar du i själva visionen.

Ligger du i soffan och funderar på vad som är det bästa jobbet för dig är det sannolikt att du fastnar i tankar och värderar fram och tillbaka. Du ältar fördelar och nackdelar. Kanske försöker förstå vad det bästa innebär? Men kommer aldrig fram till en lösning och hittar inte ditt svar. Saknas struktur kommer du inte dit. Det är det som är en av fallgroparna med att tänka för mycket på framtiden.
För att nå ditt mål behövs en handlingsplan som du utför steg för steg. Framförallt är det viktigt att agera.

Prova nya saker – diskutera med andra personer vad dem har gjort – testa flera gånger- men viktigast av allt –
VÅGA MISSLYCKAS

“Allt har sin tid, drömma har sin tid och agera har sin tid”

Läs mer Mindmor erbjuder personlig utveckling med forskningsbaserade aktiviteter som hjälper dig att öka självmedvetenhet.

www.mindmor.com

0708-130383

Du kanske också gillar