Hem Hälsa Isabella Löwengrip om ”Fint, fult och pengar”: Saknat podden

Isabella Löwengrip om ”Fint, fult och pengar”: Saknat podden

förbi admin
0 kommentar

Ni har båda poddat tidigare. Varför startar ni den podden?

Isabella Löwengrip: Vi har känt att den här podden saknas. Vi kombinerar fin- och fulkulturvärlden med världsekonomin, politiken och trendbrotten. Den här podden är både för de som är kulturellt intresserade och för dem som vill veta vad som händer med Teslaaktien. Både Anna och jag kommer från den typiska tjejkulturen så självklart påverkar det våra analyser.

Anna Björklund: De här världarna har glidit ihop väldigt mycket i vår kultur. Kanye Wests psykiska hälsa och skilsmässa kan påverka Adidas kurs på Frankfurtbörsen. Uppdelningen av näringsliv, kultur och teknik på var sitt håll finns inte riktigt längre. Ska man förstå världen måste man prata både fint, fult och pengar.

Varför har områdena glidit ihop?

AB: I vår hypermediala tid, när alla människor publicerar sig och vet hur det fungerar, tror jag att medie- och kulturkonsumenter också blir mer intresserade av näringslivssidan av det hela.

IL: Stora, coola finansmän och -kvinnor som leder världens största bolag vill komma in i finkulturen också. Det är en spännande dans.

Hur viktigt är det nuvarande ekonomiska läget för tajmningen av er podd?

IL: Jag tror att vi hade pratat pengar oavsett.

AB: Jag har ett större behov än tidigare att prata om det. Inte bara på grund av konjunkturen, utan i den postpandemiska världen gäller inte riktigt gamla sanningar längre. Det gäller pengar i allra högsta grad.

”Fint, fult och pengar” har premiär på torsdag den 2 februari.

Läs mer: Isabella Löwengrip startar ny podd

Du kanske också gillar