Hem Hälsa Konsumenternas växande intresse för personlig hälsa och skräddarsydda kosttillskott kan vara ett effektivt investeringsargument

Konsumenternas växande intresse för personlig hälsa och skräddarsydda kosttillskott kan vara ett effektivt investeringsargument

förbi admin
0 kommentar

Personligt anpassade kosttillskott ökar i popularitet i takt med att människor runt om i världen vill kunna fatta informerade beslut om hur de ska kompensera näringsbristen i maten och undvika vanliga livsstilssjukdomar. Det här är en global rörelse ledd av medvetna konsumenter som kräver personligt anpassade produkter och tjänster, vilket kan bli en enormt lönsam affär för investerare.

Vad betyder begreppet hälsa idag? De som tillfrågas pratar om en balanserad livsstil med bättre allmän hälsa och näringsrik mat. Enligt en ny rapport från McKinsey omsätter hälsobranschen idag 1,5 miljarder dollar och drivs av ett växande intresse hos konsumenter på alla marknader. Den globala marknaden förväntas växa mellan 5–10 procent per år under de kommande åren, till följd av ökad köpkraft och ett större intresse för förebyggande hälsoåtgärder i spåren av Corona-pandemin.

Ett av de hälsotekniska företag som surfar på den globala hälsovågen är svenskbaserade Zinzino, ett globalt företag som är pionjärer inom testbaserade, vetenskapligt bevisade kosttillskott med en portfölj av medicinska blodtester. Kärnan i verksamheten är att man testar konsumenternas hälsostatus och sedan erbjuda skräddarsydda kosttillskott. VD:n Dag Bergheim Pettersen har arbetat på Zinzino i över elva år, och med den fantastiska tillväxten hittills i åtanke är han övertygad om att företaget går mot ännu ljusare tider.

– För närvarande ligger fokus på att öka vår varumärkeskännedom. Vår banbrytande Omega-3-baserade produkt har varit en bästsäljare i många år. Folk är enormt nyfikna på vår unika formel, i synnerhet när de får reda på att de kan testa sig för att få bevis på att hur effektiv vår produkt är jämfört med traditionella Omega-3-kosttillskott. Vi har funnits på marknaden i snart 20 år, men växer fortfarande väldigt snabbt och vi är redo att skala upp verksamheten ytterligare, säger Dag Bergheim Pettersen. Han hoppas att Zinzino inom kort kommer att vara ett av branschens främsta konsumentvarumärken inom personligt anpassade kosttillskott.

Dag Bergheim Pettersen förklarar att kundbasen består av mycket varierande åldersgrupper, men att företaget särskilt attraherar personer mellan 40 och 60 år som är i en ålder där man vill kunna vidta förebyggande åtgärder för att stärka sin framtida hälsa.

En livsförbättrande industri

Zinzino grundades 2005 som ett litet skandinaviskt uppstartsbolag. Företaget listades på Nasdaq First North 2014 och är i dag ett av världens snabbast växande direktförsäljningsföretag inom hälsa och friskvård. Man söker ständigt efter nya investerare som ser potential i det globalt växande intresset för personliga hälsoprodukter och individuella lösningar. För Dag Bergheim Pettersen är Zinzino mer än bara en smart investering, det är en livsförändrande verksamhet. Han anser att det offentliga sjukvårdssystemet har misslyckats med att hålla sina medborgare friska och fria att fatta välgrundade beslut kring sin långsiktiga hälsa. Kunskap är verkligen makt, säger han.

– Personligt anpassade kosttillskott och förebyggande hälsoåtgärder är framtiden. Jag ser hur vårt växande utbud av hälsotester för hemmabruk dramatiskt förbättrar våra kunders möjligheter att ta kontroll över sin egen hälsa. Bara det faktum att vi kan mäta människors exakta hälsostatus är en enorm ögonöppnare för många. Den här investeringen är viktig på ett personligt plan. Jag är en mycket faktaorienterad person och jag måste alltid ha stöd i bevis och statistik. Därför är det enkelt för mig att rekommendera våra produkter, eftersom vi alltid uppmanar folk att ta ett personligt hälsotest först och sedan ett nytt efter fyra månader för att därmed få det svart på vitt att våra produkter gör skillnad i kroppen.

Dag Bergheim Pettersen berättar att han tar företagets BalanceTest regelbundet för att kunna ha full koll på vad hans kropp behöver och han justerar sitt intag av kosttillskott så fort hans rutiner ändras. Alla livsstilsförändringar påverkar hur vi reagerar på sömn, mat och träning, förklarar han. Att testa sig var fjärde månad är det rekommenderade intervallet, eftersom det tar 120 dagar för cellerna i kroppen att förnyas.

Även om begreppet ”hälsa” har funnits länge visar McKinsey-rapporten att konsumenter numera tolkar innebörden på ett mycket bredare sätt än tidigare, vilket kan tyda på att personlig hälsa är på väg att bli ett naturligt och viktigt fokus i vardagen. Rapporten visar att det växande intresset för hälsa och friskvård skapar ”enorma möjligheter för företag”, i synnerhet de som erbjuder högkvalitativa produkter som kan individanpassas.

Slutsatserna i rapporten kommer inte som någon överraskning för Zinzinos grundare Ørjan Sæle. Han är övertygad om att vårt moderna samhälle är på väg in i en ny era av individanpassad, personlig hälsa.

– Om 30 år kommer vi alla tycka att det är en självklarhet att ta ett blodprov innan man ändrar sin träningsrutin eller kostvanor. Vår hälsa är något väldigt personligt, och det finns ingen anledning att lämna den åt slumpen när det finns lösningar som visar exakt vad just din kropp behöver.

– Människor vill ha kalla fakta och se konkreta resultat. De vill ha bevis på att den tid och de pengar de lägger på att förbättra sin hälsa faktiskt lönar sig. Det är ren logik och ett helt naturliga steg om man tar sin hälsa på allvar. Vi vill få bort alla dyra gissningslekar och erbjuder testbaserade kosttillskott med vetenskapligt bevisade produkter, personligt anpassade för just dig. Det är basen i allt vi gör på Zinzino, förklarar Ørjan Sæle och avslutar:

– Det kraftigt växande intresset för att kunna ta faktabaserade beslut kring sin långsiktiga, personliga hälsa är naturligtvis en enorm affärsmöjlighet också. Megatrender brukar vara det. Och vi driver den utvecklingen.

För mer information vänligen kontakta:
Dag Bergheim Pettersen CEO Zinzino +47 (0) 932 25 700, zinzino.com

Bilder för fri publicering:
[email protected]

Följande bilagor finns för nedladdning:
Zinzino investeringsmöjlighet

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Du kanske också gillar