Hem Hälsa ”Kultur är viktigt för hälsa och välbefinnande” –

”Kultur är viktigt för hälsa och välbefinnande” –

förbi admin
0 kommentar

Fagerstas nya kultur- och bibliotekschef, Elin Jansson från Sala, utstrålar positivism och ser fram emot det nya uppdrag som hon har fått när kulturen och sporten går skilda vägar.

Elin Jansson är välkänd hos besökarna på biblioteket och nu får hon huvudansvaret för Fagersta kommuns hela kultursektor efter att den tidigare tjänsten som kultur- och fritidschef delats. Därmed är man tillbaka som det var organiserat förr med renodlade ansvar.

Vad är bra kultur för dig?

– Drömläget är förstås ett rikt kulturutbud där det finns något för alla. Jag tycker att det är viktigt att framförallt barn och unga ges möjlighet att utveckla sin kreativitet och sitt eget skapande inom många olika områden.

Vad är viktigt när det gäller lokal kultur?

– Lokalt kan ett rikt kulturutbud, liksom ett bra utbud av övriga fritidsaktiviteter, bidra till trivsel samt öka ortens möjligheter att locka till inflyttning. Kulturen påverkar människors hälsa och välbefinnande.

Elin Jansson, kultur- och bibliotekschef.

Vad är bra med kulturutbudet i Fagersta?

– Eftersom jag har min bas i biblioteksverksamheten ser jag Fagersta bibliotek som ett nav i kommunens kulturverksamhet. Det är en öppen och demokratisk yta som är till för alla, och här finns möjlighet att ta del av många olika kulturupplevelser.

Vad saknas inom kulturen i Fagersta?

– Det är för tidigt för mig att tycka till om.

Vad tycker du om att det utlovade kulturhuset lagts på is?

– Fagersta kulturskola och Fagersta bibliotek saknar tillgängliga och verksamhetsanpassade lokaler. Det är beklagligt. Kulturutbudet i Fagersta kommun skulle ges helt andra möjligheter i nya lokaler.

Hur ska du hinna med två jobb?

– Det återstår att se. Jag ska göra mitt bästa med hjälp av alla de övriga fantastiska personer som också jobbar för kulturen i Fagersta kommun.

Du kanske också gillar