Hem Hälsa McIlroy vann med superputt i Dubai – undvek särspel mot rivalen från peggdramat

McIlroy vann med superputt i Dubai – undvek särspel mot rivalen från peggdramat

förbi admin
0 kommentar

– Mentalt var det en mina allra tuffaste ronder och jag var tvungen att tänka bort vilka som fanns på leaderboarden, säger världsettan McIlroy efter segern som gav 16 miljoner kronor.

Reed satt i klubbhuset och väntade på att McIllroy skulle bli klar. Det som såg ut som ett särspel blev en perfekt avslutande putt av McIlroy. När McIlroy satte sin putt reste sig amerikanen från en stol och gick därifrån.

– Det betyder mycket, en kamp hela dagen ja hela veckan, säger McIlroy till DP World Tour som arrangerar Europatouren efter vinsten i säsongsdebuten.

Spelarna följdes åt resultatmässigt den sista dagen på Europatourtävlingen i ett soligt Dubai, försenad en dag på grund av regn. McIlroy gick i ledarbollen medan Reed gick i bollen tio minuter framför.

McIlroy nära slå i vattnet på sista hålet

Inför det sista hålet ledde McIlroy med ett slag före Reed, som gjorde en enkel birdie efter att ha lagt en lång eagleputt nära. Samtidigt var McIlroy nära att slå sitt utslag i vatten men bollen fångades upp av en gräskant ett par decimeter från en dropp och ett extraslag.

Det var inför den här tävlingen i tisdags som McIlroy vägrade att ta Reed i hand när denne kom fram för att hälsa vid drivingrangen. Reed flippade då iväg en pegg mot McIlroy som inte ens märkte det – men sekvensen fångades på video och blev en snackis.

– Det är synd eftersom vi har haft en bra relation tidigare. Men om han ska bete sig som ett omoget barn kan han lika gärna behandlas som ett, sade Reed.

Se situationen – vägrar han ta stjärnan i hand

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Rory McIlroy vägrade ta i hand med Patrick Reed. Foto: Twitter/Bildbyrån

Stenson klättrade från 53:e till åttonden efter 64 slag

Grunden till osämjan mellan de tidigare goda vännerna är att Reed skrivit på för den saudifinansierade LIV-touren medan McIlroy är emot uppstickaren.

Bakom tätstriden klättrade Henrik Stenson, som också spelar på LIV-touren, rejält efter en runda på 64 slag, dagens bästa resultat. Svensken klättrade 45 placeringar och slutade åtta, en placering han delade med Marcus Kinhult.

Du kanske också gillar