Hem Hälsa Medpro i Åmål får förstärkt uppdrag kring ungas psykiska hälsa

Medpro i Åmål får förstärkt uppdrag kring ungas psykiska hälsa

förbi admin
0 kommentar

Medpro Clinic AB i Åmål får ett förstärkt uppdrag när det gäller ungas psykiska hälsa, enligt ett avtal med Västra Götalandsregionen.

Foto: Andreas Dagström

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden har tecknat avtal om ett förstärkt uppdrag kring ungas psykiska hälsa för ytterligare två vårdcentraler. Det gäller Medpro Clinic Brålanda-Torpa och Medpro Clinic i Åmål.

Alla vårdcentraler i Västra Götaland har i sitt grunduppdrag att ge stöd och viss behandling vid psykisk ohälsa hos barn och unga.

Sedan årsskiftet kan dessutom ett tilläggsuppdrag kring ungas psykiska hälsa sökas av alla vårdcentraler.

Är förstärkt

En vårdcentral med tilläggsuppdrag är förstärkt både vad gäller personal som psykolog/psykoterapeut och kurator/socionom, och kunskap och metoder.

Ett viktigt uppdrag är att ge stöd till övriga vårdcentraler, skolor och kommunernas elevhälsa.

I Fyrbodal finns sedan tidigare fyra vårdcentraler med uppdraget: Kvarterskliniken i Tanumshede, Närhälsan Sylte vårdcentral i Trollhättan, Närhälsan Dalaberg vårdcentral i Uddevalla och Närhälsan Munkedal vårdcentral.

Nu får även Medpros vårdcentraler i Brålanda och Åmål samma uppdrag. Avtalen tecknas med Medpro Clinic Group AB och driftstart sker tidigast den 1 april.

Fler på gång

– Vi har ett antal inkomna ansökningar som vi nu bereder för beslut i hälso- och sjukvårdsnämnderna under vintern och våren. Intresserade vårdcentraler har också möjlighet att ansöka löpande när som helst under året, har Anna Aronsson, regionutvecklare på Koncernkontoret i VGR, tidigare meddelat i ett pressutskick.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar