Hem Hälsa Meta ignorerade varningar om att Instagram försämrar tonåringars psykiska hälsa

Meta ignorerade varningar om att Instagram försämrar tonåringars psykiska hälsa

förbi admin
0 kommentar

Enligt en visselblåsare ignorerade högt uppsatta Meta-chefer, inklusive Mark Zuckerberg, i flera år varningar om att företagets tjänster försämrar tonåringars psykiska hälsa. Meta ska istället ha slagit dövörat till och låtsats att problemen inte existerar, medan företaget presenterade noggrant utvald statistik utåt för att tona ned allvaret.

Tidigare Facebook-ingenjören Arturo Bejar vittnar att ingen Meta-chef ville lyssna på resultatet av den forskning han och hans team bedrivit angående användarupplevelsen för tonåringar på Metas plattformar.

Som svar på kritiken implementerade Meta tidigare i år cirka 30 nya föräldrakontroller för Facebook och Instagram, som ger föräldrar ökad kontroll över sina barns användande. I slutet av oktober stämde dussintals amerikanska delstater Meta för att ha prioriterat vinster framför ungas välmående.

Enligt åtalet har Meta bidragit till en psykisk hälsokris bland unga och ”djupt förändrat den psykologiska och sociala verkligheten för en generation av unga amerikaner”.

Du kanske också gillar