Hem Hälsa NFL: Skip Bayless i blåsväder – efter Hamlins kollaps

NFL: Skip Bayless i blåsväder – efter Hamlins kollaps

förbi admin
0 kommentar

Skip Bayless har gjort sig ett namn i USA genom att sina starka, ibland kontroversiella, åsikter. Tv-profilen räds inte att säga vad han tänker och det är just detta som nu har fått många att reagera kraftigt.

Under måndagsnatten avbröts NFL-matchen mellan Buffalo Bills och Cincinnati Bengals efter att Bills Damar Hamlin kollapsat på planen med ett hjärtstopp.

Scenerna var dramatiska och spelare bildade en mänsklig mur runt Hamlin samtidigt som läkare utförde hjärt- och lungräddning.

I samband med detta skrev Skip Bayless en kontroversiell tweet.

”Självklart överväger NFL att skjuta upp resten av den här matchen – men varför? Det är sent på säsongen och en match av den här betydelsen är avgörande för hur grundserien ska sluta … Vilket helt plötsligt verkar vara irrelevant”, skrev han.

Stor ilska efter texten: ”Du är en sjuk person”

Reaktionerna lät sig inte väntas på. Tidigare NBA-storstjärnan Isaiah Thomas rasade över vad Bayless hade skrivit.

”Jag hoppas att de sparkar dig!! Att du en TÄNKER på matchen är otroligt sorgligt”, skrev han i ett svar.

ESPN:s NBA-expert Kendrick Perkins stämnde in i ilskan.

”Du är en sjuk person. Jag menar det.”

NFL-spelaren Logan Cooke gick också ut och sågade Bayless tweet.

”Det här är det mest hänsynslösa du kunde ha sagt. Vi är människor, inte bara siffror. Du har uppenbarligen aldrig satt din fot i ett omklädningsrum eller varit del av en familj som denna. Vi är bröder! Sluta ta dig själv på så stort allvar … jag ber för Damar och hans familj!”

Även politikern, före detta senatorn, Nina Turner ger sig in i debatten.

”Det här visar bara hur vissa avhumaniserar professionella atleter, speciellt svarta atleter. De är människor med familjer. De är människor och inte bara kroppar som är till för underhållning”, skriver hon.

Bad om ursäkt

Efter den stora ilskan gick Bayless ut med en ny tweet, en knapp timme senare, där han bad om ursäkt och förtydligade vad han menade.

”Ingenting är viktigare än en ung mans hälsa. Det var poängen med min tweet. Jag ber om ursäkt om jag missuppfattades, men hans hälsa är det enda som spelar någon roll. Återigen, allt annat är irrelevant. Jag har bett för honom och kommer att fortsätta göra det”, skrev han.

Spelare omringade Damar Hamlin samtidigt som han fick hjärt- och lungräddning. Bild: Jeff Dean

Visat tecken på förbättring

Damar Hamlins hjärta återstartades vid två tillfällen, berättar hans släkting Dorrian Glenn. Sedan kollapsen har han legat nedsövd på sjukhus och på onsdagskvällen, svensk tid, meddelade Buffalo Bills att 24-åringens tillstånd fortfarande är kritiskt – men att det finns tecken på förbättring.

LÄS OCKSÅ: NFL-spelare kollapsade – tillståndet kritiskt

LÄS OCKSÅ: Tecken på förbättring efter Damar Hamlins hjärtstopp

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar