Hem Hälsa Nicklas Bäckström pausar spelarkarriären: “Bäst för min hälsa just nu”

Nicklas Bäckström pausar spelarkarriären: “Bäst för min hälsa just nu”

förbi admin
0 kommentar

Uppdaterad 3 november, 2023

En av Sveriges bästa hockeyspelare på 2010-talet, Nicklas Bäckström, tar paus i sin karriär. Detta meddelar ”Bäckis” till Washington Capitals hemsida.

Det har varit tuffa skadeproblem för Nicklas Bäckström, 35, under de senaste åren i NHL. Brynäs-ikonen har haft problem med en höft och har genomgått flera operationer vilket stoppat honom från spel under de senaste säsongerna där ”Bäckis” bara spelat drygt 40-55 matcher de två senaste åren.

I och med skadeproblemen har det blivit tunga perioder för Nicklas Bäckström i Washington Capitals, både mentalt och fysiskt. Han har startat denna säsong med åtta matcher men med endast en assist, detta efter 39 matcher i fjol. Och nu återstår det att se om det blir några fler matcher den här säsongen, om än någonsin.

I ett uttalande till Washington Capitals meddelar nämligen Bäckström att han tar en paus från ishockeyn på obestämd tid, detta för att fokusera på att förhoppningsvis kunna komma tillbaka ordentligt både mentalt och fysiskt.

– Med tanke på min pågående skadesituation har jag bestämt mig för att ta lite tid och ta ett steg bort från att spela. Det är ett svårt beslut, men det som jag känner är rätt för min hälsa just nu. Jag vill tacka mina lagkamrater, organisationen och fansen för deras orubbliga stöd under hela denna process. Jag ber om att få lämnas i fred under den här tiden när jag bestämmer mina nästa steg och genomförbara alternativ framåt, säger Bäckis till Washington Capitals hemsida.

Bäckströms vapendragare och goda vän, Alexander Ovechkin, uttalade sig också till Capitals hemsida efter att han och lagkamraterna fått beskedet från Bäckis under morgonträningen.

– För att vara helt ärlig: jag var helt chockad när jag hörde det idag. Han är min vän och han är min lagkamrat. Att se hur känslosam han är… det är en tuff situation, säger ryssen.

Kanada – Tyskland

Du kanske också gillar