Hem Hälsa Per Karlsson hyllades i karriärens sista match – AIK-mittbacken i tårar

Per Karlsson hyllades i karriärens sista match – AIK-mittbacken i tårar

förbi admin
0 kommentar

AIK-ikonen hyllades på Friends arena

Per Karlsson, 36, har gjort sin sista match i AIK.

Gnagetikonen hyllades stort på Friends arena.

– Det har varit mycket anspänning fram tills i dag, säger ”Pertan” till Sportbladet.

Sedan a-lagsdebuten i maj 2003 har Per Karlsson gjort 438 tävlingsmatcher i den svartgula tröjan. I och med det är han den spelare som gjort flest matcher i AIK:s historia.

När den allsvenska säsongen avslutades under söndagen gjorde Karlsson sin sista match i karriären, när AIK förlorade med 1–0 mot Elfsborg.

Hyllades med tifon

Inför avspark, och inför den andra halvleken, hyllades mittbacken med mäktiga tifon.

– Mina vänner och familj är här idag och jag talar för alla när jag säger att det här skådespelet har varit helt fantastiskt, Det här är något jag kommer att bära med mig hela mitt liv, sa Karlsson framför AIK-publiken efter matchen.

”Jag var stressad”

När Karlsson byttes in i matchen möttes han av stående ovationer på Friends arena.

– Det har varit mycket anspänning fram tills i dag. Men ju längre matchen gick, ju fler sånger jag hörde och jag menar tifot i halvtid… Det blir mer extas. Efter det kände jag mig rätt lugn i magen, säger han till Sportbladet.

Hur var det när du vaknade imorse?

– Jag var stressad. Samtidigt har jag känt de senaste dagarna att jag bara ville leva på som vanligt och inte stressa för mycket.

Förklaringen – därför dröjde inhoppet

Under slutskedet av matchen skanderade AIK-publiken ”in med Pertan”. Det dröjde dock till 98:e minuten innan tränaren Henok Goitom valde att byta in försvararen.

– De som var på arenan tror jag inte förstår att ”Pertan” inte kan spela längre. Jag frågade när han ville komma in och då sa han en minut. Vi tänker på hans hälsa och bytte in honom med minuten kvar, säger Goitom på presskonferensen efter matchen.

– Hyllningen var lång och fin, jag tror han kommer komma ihåg det hela livet.

Du kanske också gillar