Hem Hälsa Så kan västsvenska företag accelerera sin digitalisering

Så kan västsvenska företag accelerera sin digitalisering

förbi admin
0 kommentar

Digitaliseringen i samhället pågår för fullt. Många företag och organisationer står i dag inför en nödvändig digital transformation av hela sin verksamhet för att inte förlora marknadsandelar.

Det västsvenska företaget Humblebee kombinerar Design Thinking, Lean Startup och Agilt tänk för att snabbare få ut bättre och mer användarvänliga digitala lösningar till sina kunder.

– Det handlar om att ändra sitt mindset och att få större företag att tänka och agera som startup-företag, säger Tove Bäcker, VD på Humblebee.

Humblebee involverar kunden hela vägen

Istället för att angripa ett problem genom att börja med den tekniska lösningen ska man involvera kunden och de faktiska användarna genom hela processen, ta fram prototyper och testa dem, och allt på väldigt kort tid, vanligtvis bara några dagar.

– Det handlar om att tänka brett och inte gå på en lösning för snabbt. Man ska försöka identifiera utmaningen, involvera användaren tidigt i processen, förstå användaren och dennes behov för att sedan kunna se på möjliga lösningar. Det är en stor del av Design Thinking, säger hon.

Genom att jobba på det här sättet så skapar man något som det finns ett behov av och som skapar värde för kunden.

Att tidigt ta in teknik är också viktigt.

– Tekniken är en enabler, en möjliggörare, för att kunna göra något. Den måste vara med tidigt i processen för att få effektivitet i det vi ska utveckla sedan, förklarar hon.

Humblebee har spetskompetens

Humblebee har redan varit del av många välkända västsvenska företags digitala omställning inom områden som transport och mobilitet, industri och hälsa.

I dag har man ett 50-tal anställda.

– Vi har vuxit organiskt och arbetar i team som kombinerar design med teknik i en ganska unik kombination för ett företag av vår storlek. Vi har alla kompetenserna samlade hos oss, säger Tove Bäcker och sammanfattar:

– På Humblebee hjälper vi företag att digitalisera sin affär på riktigt, med användarvänligheten i fokus. Vår personal har spetskunskaper inom design, tech och affärslösningar och tillsammans utgör de ett starkt team som når de resultat som kunden och vi önskar.

EXTERN LÄNK: Läs mer om våra tjänster här

Du kanske också gillar