Hem Hälsa Sjuka putinlöp, Realtid förlikas och OS till SVT till varje pris – Medierna

Sjuka putinlöp, Realtid förlikas och OS till SVT till varje pris – Medierna

förbi admin
0 kommentar

Sjuka löp om Rysslands president

Nyhetsjournalistiken under året som gått har präglats av Vladimir Putins krig mot Ukraina. Men vid sidan av striderna på marken, har kvällstidningarna visat en stor fascination för den ryska presidentens hälsa.

Mån-ansikte, darriga händer, haltar, i behov av en filt och förvirrad är några symtom som Putin påstås ha. På löpsedlar har det diagnostiserats med Parkinson, bukspottskörtelcancer och att han har fått storhetsvansinne av all medicinering.

Vad finns det för risker med att måla ut Putin som sjuk?

Reporter: Martina Pierrou.

Realtid kritiseras för förlikning med Svante Kumlin

I veckan kom beskedet att tidningen Realtid och frilansreportrarna Per Agerman och Annelie Östlund förlikas med affärsmannen Svante Kumlin. Det här efter en lång rättsprocess som faktiskt skakar om grunden för hela den svenska tryckfrihetsförordningen.

Reporter: Johan Cedersjö.

OS till SVT utan insyn

I veckan har det varit festyra i TV-huset på Gärdet. Att ”OS kommer hem till SVT” har hamrats in i sändningar och skapat nyhetsinslag förvillande lika reklamfilmer. Men det är inte alla som jublat över det här i veckan. Hur kan man bedöma om det är här en rimlig affär när SVT inte säger ett knyst om prislappen?

Reporter Erik Petersson.

***
Medierna publiceras som podd lördagar 07.00 och sänds efter 11-nyheterna i Sveriges Radio P1.

Du kanske också gillar