Hem Hälsa Skanska bygger om del av hamn till vindkraftspark i Portsmouth, Virginia, USA för cirka USD 233M, cirka 2,3 miljarder kronor

Skanska bygger om del av hamn till vindkraftspark i Portsmouth, Virginia, USA för cirka USD 233M, cirka 2,3 miljarder kronor

förbi admin
0 kommentarSkanska har tecknat ett kontrakt med Virginia Port Authority gällande att bygga om Portsmouth Marine Terminal i Portsmouth, Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka USD 233M, cirka 2,3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2022.

Projektet omfattar att bygga om cirka 30 hektar av den 115 hektar stora Portsmouth Marine Terminal till användning för en havsbaserad vindhamn.

Ombyggnaden av hamnen stöder projektet Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW), som är det största havsvindprojektet i sitt slag i USA.

Bygget påbörjades i juli 2022 och färdigställandet är planerat till 2025.För ytterligare information kontakta:

Jacob Birkeland, Press och Public Affairs chef, Skanska AB, tel 010 448 88 99

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99                                                                                                               

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Du kanske också gillar