Hem Hälsa Skapa välmående i mörkret genom att ge dig omsorgstid och öka positiva känslor enligt Mindmor metoden – mer än att må bättre

Skapa välmående i mörkret genom att ge dig omsorgstid och öka positiva känslor enligt Mindmor metoden – mer än att må bättre

förbi admin
0 kommentar

Under vinterhalvåret när mörkret kryper på oss är det lätt hänt att ramla in i osunda vanor. Men det är faktiskt ett perfekt tillfälle att ge dig omsorgstid. Forskning visar att när du ger dig själv omsorg ökar positiva känslor och ditt välmående. Precis som björnen som sover i ide för att spara resurser så bygger du dina energidepåer och får på så sätt bättre motståndskraft. Ja, till och med bättre fysisk och psykisk hälsa.

Att ge sig själv omsorg innebär att vara medkännande mot sig själv. Njuta och ta reda på vad du tycker om. Det låter som att alla borde veta vad dem tycker om men trender och normer styr mer än vad du tror. Det som alla andra tycker är bra påverkar det som du tycker oavsett om du vill det eller inte. Därför är det klokt att ge dig själv tid att prova nya saker för att ta reda på vad du tycker om oavsett andras åsikter.

Vanligt är att vara uppbokad med flera aktiviteter och sociala sammanhang vilket resulterar i att egentiden försvinner. Forskning visar att tid tillsammans med dig själv är väsentligt för att reflektera och strukturera egna tankar. Det är en förutsättning för att öka din självkännedom som är starkt kopplad till välmående.

Även om du inte har ork eller möjlighet att ta dig til ett gym eller en kurs så finns det ett stort utbud av omsorg att göra hemma. Mindmor ger dig flera forskningsbaserade tips och aktiviteter som visat sig bygga ditt välmående.

Egentid är väsentligt för att strukturera tankar och sätta sunda gränser. Att ge sig själv omsorg innebär att vara medkännande mot dig själv. Njuta och ta reda på vad du tycker om. Det låter som att alla borde veta vad dem tycker om, men trender och normer styr mer än vad du tror. Därför är det klokt att ge dig själv tid att prova nya saker för att ta reda på vad du tycker om. Det ökar ditt välmående.

“Så ta hand om dig för du är värdefull”

.
www.mindmor.com
[email protected]
0708-130383

Du kanske också gillar