Hem Hälsa Steen och Ström vill utveckla Partille centrum: Allum ska integreras med staden

Steen och Ström vill utveckla Partille centrum: Allum ska integreras med staden

förbi admin
0 kommentar

Steen och Ström, ägarna till köpcentret Allum, har just tecknat en avsiktsförklaring med byggföretaget Skanska. Avtalet omfattar bostäder, kontor, detaljhandel samt vård och hälsa. “Det här är framtiden för köpcentrum,” säger vd:n.

Invånarna i Partille kommun har en spännande tid framför sig, då en ny avsiktsförklaring just har tecknats mellan Steen och Ström, företaget bakom köpcentret Allum, och Skanska, ett av Skandinaviens ledande byggföretag. Avtalet kommer att ge förutsättningar till fler butiker, kontor och bostäder i Partille centrum, och målbilden är att hitta nya och spännande sätt att integrera Allum med resten av staden – något som även kan inspirera andra liknande stadsutvecklingsprojekt.

“Vi är stolta över att få samarbeta med Skanska och Partille kommun i det här projektet. Även om covid satte käppar i hjulen har vi alltid velat arbeta med Partille centrum, eftersom staden har så mycket potential. Därför är det fantastiskt att vi nu har tecknat en avsiktsförklaring,” säger Marie Caniac, vd för Steen och Ström. Hon fortsätter: “Vi ser fram emot att starta projektet tillsammans med Skanska och Partille kommun, och vi ser fram emot ett stärkt samarbete där både kommunen, Skanska och vi ska hjälpa till att lyfta Partille och skapa en väldigt speciell stadsdel. Detta är verkligen en ambitiös plan för centrala Partille.”

På Skanska är man också nöjd med det nya avtalet. Lars Henriksson, chef för affärsutveckling på Skanska Sverige AB, säger:
“Skanska är glada att vi nu har ingått en avsiktsförklaring med Steen och Ström beträffande utvecklingen av Kyrktorget i Partille centrum. Vi skall nu närmast formalisera vår samverkan i syfte att tillsammans med Steen och Ström och Partille kommun utveckla centrumet till en hållbar och unik stadsdel med goda kommunikationer och service.”

Det nya avtalet om att integrera Allum med staden och utveckla stadskärnan välkomnas varmt i Partille kommun.
“Det är mycket glädjande att Steen och Ström och Skanska har hittat varandra och tecknat detta inledande avtal. Från kommunens sida gör vi oss nu redo för att påbörja den gemensamma utvecklingen av Kyrktorget både på kort och lång sikt,” säger Marith Hesse, kommunstyrelsens ordförande i Partille.

Ett speciellt projekt
För de tre parter som är involverade i projektet är drömmen att skapa mer liv i området runt det populära köpcentret Allum. Detta görs genom att ge området funktioner som skapar ett naturligt flöde av människor under hela dagen. Därför omfattar projektet ett tillskott av lokaler för bostäder, kontor, detaljhandel, restauranger samt vård och hälsa.

Projektet är speciellt för Steen och Ström eftersom det ska integrera lokalsamhället med köpcentret och därigenom skapa en större helhet och ett bättre samspel till förmån för staden.

“Jag tror att Allumprojektet är framtiden för köpcentrum, och jag ser verkligen fram emot att se resultatet,” säger Marie Caniac, som hoppas att Allum kan användas som referensprojekt för Steen och Ström, som äger flera köpcentrum runtom i Skandinavien.

Avtalet omfattar flera fastigheter i närheten av Allum.

Du kanske också gillar