Hem Hälsa Svenskproducerad mat som gör dig mer hälsosam

Svenskproducerad mat som gör dig mer hälsosam

förbi admin
0 kommentar

Näringsexperten Fredrik Paulún vill få fler att äta svenskproducerad mat. Både för hälsan om klimatet.
Foto: Shutterstock


Passa på att njuta av den goda svenska sommarmaten nu när den som bäst! 

Den är dessutom klimatsmart och ofta mindre besprutad. 

Genom att frossa i svenska livsmedel kan du faktiskt äta dig till bättre hälsa och minska risken för hjärtkärlsjukdom, diabetes typ 2 och kanske även cancer. 

Här är näringsexperten Fredrik Paulúns tips på 20 svenska superlivsmedel! 

Läs här om: 

✔️ Så byter du ut vanliga livsmedel till svenska

✔️ Fördelarna med svenska livsmedel 

✔️ 20 livsmedel du ska äta 

Visste du att svenskar har de sämsta matvanorna i Norden? Åtta av tio äter för lite frukt och grönt. Och 1 500 cancerfall per år i Sverige är direkt kopplade till matvanor. Allt enligt Cancerfonden. 

Men med lite kunskap är det faktiskt lätt att välja rätt. Bara genom att gå till närmaste mataffär och köpa hem svenska livsmedel som grönsaker, frukt, bär, fullkornsbröd, rapsolja, yoghurt, sill och ägg kan vi minska risken att drabbas av cancer samt typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Du kanske också gillar