Hem Hälsa TCS donerar pengar till ledande barnsjukhus och bidrar till en bättre miljö för dess barnpatienter

TCS donerar pengar till ledande barnsjukhus och bidrar till en bättre miljö för dess barnpatienter

förbi admin
0 kommentar

För sjunde året i rad ger TCS en betydande donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm. Årets donation på 175 000 kronor är en del av ett långvarigt initiativ från TCS i att underlätta barns sjukhusvistelse genom att bland annat bidra till nya tekniska lösningar.

Tata Consultancy Services (TCS) är sedan 2016 officiell titelsponsor av Lidingöloppet. I samband med loppet, som arrangerandes på Lidingö i Stockholm i september tidigare i år, donerar TCS nu 175 000 kronor till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Det blir sjunde året i rad som TCS donerar en betydande summa till sjukhuset i samband med loppet. Med årets donation har TCS skänkt över 1.2 miljoner kronor till sjukhuset.

Donationen till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och engagemanget som titelsponsor för Lidingöloppet är en del av företagets sociala engagemang i syfte att bidra till ett bättre samhälle, men också ett incitament för att främja hälsa och välmående hos sina anställda.

– För oss är hälsa och välmående väldigt viktigt, både för vår personal och för samhället. Att bidra som huvudsponsor för Lidingöloppet samt att donera pengar till ett viktigt ändamål är något vi är oerhört stolta över, säger Avinash Limaye, Nordenchef för TCS.

TCS tidigare donationer har bidragit till inköp av ny interaktiv teknik för att skapa en mer spännande och levande miljö för patienterna på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Bland annat genom så kallade ljudkuddar som hjälper barn att lyssna på sagor och musik, och genom en specifik AV1-robot utrustad med inbyggd kamera, mikrofon och högtalare som gör det möjligt för patienterna att delta i undervisning och umgås med sina klasskompisar från sin sjukhussäng.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över stödet från TCS. Donationen möjliggör vårt fortsatta arbete att se till att barn som vårdas hos oss inte hamnar efter i sin vardag med till exempel skolundervisningen och mötena med sin omgivning. Det årliga stödet från TCS bidrar till att utveckla teknik och verktyg som vi sedan kan erbjuda för att underlätta våra patienters sjukhusvistelse, säger Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Du kanske också gillar