Hem Hälsa Victoria och Daniel kommer till Helsingfors, Lovisa och Vanda

Victoria och Daniel kommer till Helsingfors, Lovisa och Vanda

förbi admin
0 kommentar

Under onsdagen deltar endast kronprinsessan Victoria i programmet i Helsingfors. 

Klockan 15 ska hon delta i festligheter på Hanaholmen. Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland, firar 50-årsjubileum och kronprinsessan ska framföra Sveriges hälsning. 

– Programmet är endast för inbjudna gäster. Dessvärre finns det inga möjligheter för allmänheten att se kronprinsessan, säger Håkan Forsgård, kommunikationsdirektör på Hanaholmen.

På torsdag ansluter prins Daniel till programmet. Det inleds med ett besök på Sveaborg vid 09-tiden.

Därifrån fortsätter kronprinsessparet till Hanken, där de väntas klockan 11. Klockan 11.35 äter Victoria och Daniel lunch tillsammans med studerande. Vid hedersgästernas bord kommer det att sitta både studenter från Sverige och Finland. Deltar gör även Sveriges ambassadör.

Maten kommer tillagas i Hankens kök. Menyn består av en örtsallad till förrätt. Huvudrätten är potatiskaka, rostad kyckling med mörk timjansås och minimorötter. Måltiden avslutas med kaffe och te.

Till Lovisa på eftermiddagen

Från Hanken fortsätter kronprinsessparet till Lovisa.

Omkring klockan 13.45, kommer folket i Lovisa ha möjlighet att se kungligheterna på Lovisa torg. Då är kronprinsessparet på plats för att hälsa på publiken. 

Hedersgästerna kommer sedan gå mot Drottningstranden via Gamla strand och över den flytande Kronobron. Vid Gamla strand kommer barn att lämna över blommor till kronprinsessan och där ska det även finns utrymmet för att hälsa på kungligheterna. 

Det kommer inte vara möjligt att följa efter processionen och Kronobron kommer vara stängd för allmänheten under besöket. Därför rekommenderas att den som vill se kronprinsessan Victoria och prins Daniel att komma i tid till någon av platserna som kommer besökas. Det vill säga, torget, Gamla strand eller Drottningstranden.

Inviger Victoriaplatsen

Väl på Drottningstranden kommer kronprinsessan att inviga strandens skvär som därefter kommer vara känd som Victoriaplatsen. Invigningen väntas börja omkring kvart över två.

Ett flertal gator kommer stängs längs promenadrutten och även tömmas på parkerade bilar. Redan under onsdagskvällen kommer parkering vid torget i Lovisa förbjudas. Gatorna kommer inte öppnas för trafik förrän efter besöket är avslutat, vilket beräknas ske vid tretiden på torsdag.

Även havsområdet i närheten kommer stängas vilket gör att båtar inte kommer kunna komma nära för att följa besöket från vattnet, men öppnas igen när besöket är slut.

Efter programmet i Lovisa fortsätter kronprinsessparet till Fazers fabrik i Vanda för en rundtur vid 16-tiden. Därefter avslutas besöket.

Du kanske också gillar