Hem Hälsa Withings lanserar nya generationens ScanWatch – förbättrade sensorer kan nu mäta din hälsa dygnet runt

Withings lanserar nya generationens ScanWatch – förbättrade sensorer kan nu mäta din hälsa dygnet runt

förbi admin
0 kommentar
Withings introducerar två versioner av hybridklockan ScanWatch och som med nya funktioner mäter kroppstemperaturen, hjärtfrekvensvariationer, andningsfrekvens1 och menstruationscykler som hjälper dig följa din hälsa dag som natt

STOCKHOLM, 31 augusti 2023 – I år firar Withings , pionjären inom den digitala hälsorörelsen, 15 år. För drygt 10 år sedan introducerade man i sin tur världens första digitala våg, som följts av en rad olika uppkopplade produkter, inklusive ScanWatch. Med lanseringen av den senaste generationen av den banbrytande ScanWatch stärker nu Withings ytterligare positionen som världsledande inom uppkopplade hybridklockor. Med två nya modeller, ScanWatch 2 och ScanWatch Light, finns nu ett utbud som passar alla livsstilar och hälsobehov. ScanWatch 2 är flaggskeppet som är optimerad att med hjälp av avancerade mätvärden kontinuerligt utvärdera din hälsa. Scan Watch Light erbjuder i sin tur en grundlig bedömning av användarens dagliga hälsa till ett pris lika attraktivt som själva utformningen av klockan. 

ScanWatch-serien är idag ett uppskattat alternativ inom segmentet smartklockor då de erbjuder ett elegant alternativ till att fästa en minismartphone på handleden. Vackert formgivna klockor kombineras med några av marknadens mest avancerade funktioner för att mäta din hälsa samtidigt som klockorna innehåller teknik som möjliggör automatiserade och kontinuerliga mätningar – allt utan att behöva ladda batterierna dagligen.

ScanWatch 2 – med hjälp av ny teknik din hälsokompanjon, dygnet runt

Den ursprungliga ScanWatch är godkänd av FDA, USA:s motsvarighet till livsmedels- och läkemedelsverket, för att upptäcka förmaksflimmer med hjälp av EKG och mätning av SpO2-nivåer, en uppskattning av mängden syre i blodet, samtidigt som den mäter flera andra faktorer som sömnkvalitet, fysisk aktivitet och olika kardiovaskulära mätvärden.

Nya ScanWatch 2 går ett steg längre genom att lägga till en mängd ytterligare sensorer kombinerat med mjukvara optimerad för att underlätta kontinuerlig mätning av hälsa och exakta bedömningar av nya hälsomätvärden. Bland de nya funktionerna finns bland annat variation av baslinjekroppstemperatur, mätning av menstruationscykler, hjärtfrekvensstabilitet samt automatisk igenkänning av över 40 olika typer av fysisk aktivitet.

ScanWatch 2 är utvecklad för att möjliggöra hälsomätningar dag som natt, under långa perioder. Med en marknadsledande batteritid på 30 dagar och fler möjligheter än någonsin att följa mer avancerade hälsomätvärden blir Withings ScanWatch 2 en hälsokompanjon som finns med, dygnet runt. Det ger i sin tur fler insikter som hjälper människor att ta en proaktiv kontroll över den egna hälsan, samtidigt som den fortsätter att vara en vackert designad, stilig, lätt och analog klocka som pryder handleden och med lätthet matchar vilken stil och vilket tillfälle som helst.

Det är med 10 års erfarenhet av att hjälpa miljontals människor spåra sin hälsa via handleden som ScanWatch 2 nu blir flaggskeppet för Withings hybridklockor. Det med hjälp av en betydande uppgradering av såväl sensorer som HealthSenseTM, Withings egenutvecklade operativsystem. Klockan blir den mest exakta mätenheten hittills tack vare toppmoderna sensorer och algoritmer mer noggrant än befintliga bärbara lösningar på marknaden mäter och följer kroppstemperatur, MultiWave PPG-sensor som ökar kapaciteten och noggrannheten tack vare användningen av 4 våglängder och 16 PPPG-kanaler, och en High Dynamic Range Accelerometer som lägger till ytterligare riktningssensorer och därmed tillåter mer exakt automatisk identifiering och mätning av fler aktiviteter och sporter.

Uppdateringen av Withings HealthSenseTM OS, tillsammans med mätningen av fler medicinska data, innebär att ScanWatch blir mer effektiv. HealthSenseTM är en del av operativsystemet och identifierar den bästa tiden att starta en hälsomätning, skickar aviseringar om hjärthälsa1, hjälper till att maximera batteritiden samt säkerställer noggrannheten i inhämtning av data. Klockan kan nu också detektera när användaren tagit av den vilket hjälper till att undvika onödiga mätningar och förlust av batteritid. OS-uppdateringarna ger fler möjligheter till mätningar och insikter som kan genomföras både direkt på klockan samt i Withings-appen. Samtidigt kommer Withings kontinuerligt lansera nya funktioner och säkerställa att användarna alltid erbjuds en produkt- och hälsoupplevelse i toppklass.

En het funktion som kontinuerligt mäter din kroppstemperatur

Withings introducerar nu även med hjälp av TempTech 24/7 modulen ett nytt tillvägagångssätt för att mäta kroppstemperatur. Tekniken kombinerar en banbrytande värmeflödessensor (mäter energitransitering) i miniatyr med en temperatursensor som med hög noggrannhet mäter omgivnings- och hudtemperatur. Tillsammans med puls- och accelerometerkalibrering innebär det klassens bästa mätning av variationer i kroppstemperaturen.

ScanWatch 2 kan ge baslinjefluktuationer av kroppstemperaturen dag och natt, något som kan indikera början på en sjukdom eller andra hälsotillstånd och genom träningstemperaturvariationszoner öka förmågan att hantera prestation och återhämtning.

Livets cykel

Nya generationen ScanWatch ger kvinnor möjlighet att addera menstruationscykler direkt via klockan eller i appen på ett nytt, förbättrat och mer sömlöst sätt. En uppdatering som även kommer att finnas tillgänglig för tidigare modeller och där användaren erbjuds en äkta holistisk hälsomätning då menstruationscykler loggas som ett hälsomått.

Kvinnor kan därmed logga olika stadier i menstruationscykeln, inklusive symtom, flöde och menstruationsdatum samt registrera sinnesstämningar och känslor. Det kan ge en uppfattning om var man befinner sig i menstruationscykeln. Den data som matas in används av ScanWatch för att förutsäga framtida menstruationsmetoder och hjälper kvinnor att skapa personliga rutiner som passar individuella behov och bidrar till att optimera sömn, aktivitet och näring hela månaden.

ScanWatch Light – nykomlingen som kombinerar funktion med ett attraktivt utseende och pris

Den nya ScanWatch-serien introducerar även ScanWatch Light. En prisvärd modell för intresserade och nyfikna användare i början av sin hälsoresa som vill få bättre och mer funktionella möjligheter att mäta sin hälsa.

Med avancerade sensorer och HealthSenseTM-teknik ger den precis som ScanWatch 2 användaren en omfattande översikt över hjärthälsa, spårar aktiviteter och menscykler samt mäter sömnen. Den nya modellen är även den optimerad för dygnet runt-mätning av hälsodata i upp till 30 dagar.

ScanWatch Light är en väldesignad klockan som kommer att uppskattas av personer som vill ha ett prisvärt alternativ och kombinera stil med koll på hälsan.

ScanWatch – för alla behov, med hälsan som primära fokus

Medan de flesta smartklockor prioriterar produktivitet, kommunikation och underhållning har Withings klockor och den tillhörande appen alltid hälsan som primära fokus, för alla behov. Withings-appen ger användare ett oöverträffat 360-graders hälsonav med innovativa mätningar och omfattande hälsobedömningar.

Hälsoförbättringspoängen, inklusive delpoäng relaterade till aktivitet, hjärthälsa, kroppsmått och sömn, kan tillsammans med konkreta insikter, kunskap och inspiration från medicinska experter och träningsprofiler samt positiva och motiverande meddelanden hjälpa människor att ta kontroll över sin hälsa. Det finns även möjlighet att skapa individuella hälsorapporter, samt specifika rapporter om menstruationscykeln för kvinnor, som i sin tur kan delas med vårdpersonal.

Nya ScanWatch-klockorna representerar på ett extraordinärt sätt kombinationen banbrytande teknologi och tidlös design, och sätter en ny standard inom hälsomätning och stil. Med en ännu större möjlighet att kontinuerligt följa avancerade hälsomått som tidigare endast varit möjligt i klinisk miljö ger vi människor möjlighet att göra bättre hälsa till en del av deras vardagliga liv”, säger Éric Carreel, grundare och VD för Withings.

Tillgänglighet

ScanWatch 2 (38 & 42 mm) finns nu tillgängligt för förbeställningar på Withings.com till ett pris av 349,95€ med en Silver Black (42 mm), silvervit (38 mm), silversvart (38 mm) och Rose Gold-sandyta (38 mm) och senare med silvervit urtavla (42 mm) och rosaguld-blå urtavla (38 mm).

ScanWatch Light i storleken 37 mm är tillgänglig på förbeställningar på Withings.com till ett pris av 249,95€ med ett silversvart, silvervitt och roséguld sandyta och senare med ljusblå och ljusgrön urtavla. Båda modellerna kommer att vara allmänt tillgängliga från utvalda återförsäljare från och med oktober 2023. Varje modell har en OLED-display i gråskala och är tillgängliga med valfria färgade armband.

-SLUT-

1Tillgängligt från slutet på 2023

För mer information, vänligen kontakta:

Nora Mäki, BCW, [email protected], +46702402391

Om WITHINGS 

WITHINGS utvecklar användarvänliga uppkopplade produkter, som ger omfattande hälsokontroller och även är ett hjälpmedel för att nå långsiktiga hälsomål. WITHINGS grundades 2008 av innovatörerna Eric Carreel och Cédric Hutchings, som tillsammans med ett team av ingenjörer, läkare och hälso- och sjukvårdspersonal utvecklar världens mest effektiva enheter som hjälper till att mäta och analysera människors hälsa. WITHINGS utbud inkluderar prisbelönta produkter inom hälsoområdet inklusive hybrid-smartklockor och hälsomätare, uppkopplade vågar, blodtrycksmätare, en smart febertermometer och ett avancerat sömnsystem. Varje mätning och insamlade data visualiseras i gratisappen Health Mate där användare kan få tips, motivation och värdefulla insikter om sin hälsa, som även går att dela vidare med sin läkare. Läs mer om WITHINGS på withings.com.
Du kanske också gillar