Hem Hälsa Hemligheterna som Putin försöker dölja för världen

Hemligheterna som Putin försöker dölja för världen

förbi admin
0 kommentar

Den finska tidningen Ilta Sanomat har listat åtta hemligheter som Putin helst hållit för sig själv.

1. Kvinnorna

Den ryske presidenten gifte sig med Ljudmila Sjkrebneva 1983. 30 år senare meddelade paret att de skulle separera och skilsmässan bekräftades i april året därpå. Det var första gången som en rysk president skiljer sig.

Sedan 2008 uppges den före detta olympiska mästarinnan i rytmisk gymnastik, 38-åriga Alina Kabajeva, vara Putins nya kärlek. De uppges bo tillsammans, men relationen är fortfarande höljd i dunkel.

2. Barnen

Putin har två barn tillsammans med exfrun Ljudmila Sjkrebneva – döttrarna Maria Vorontsova, 36, och Jekaterina Tikhonova, 35. Jekaterina ska enligt CNN bo i den franska staden Biarritz, inte långt ifrån huset där mamma Ljudmila och hennes nye man, den 20 år yngre affärsmannen Artur Ocheretny bor. 

Det sägs också att Putin har ett eller två barn med Alina Kabajeva. Enligt norska Dagbladet har Kabajeva fött barn i Lugano 2015.

3. Ekonomin

Den ryske presidenten tros vara en av världens mest förmögna män. Men exakt hur mycket pengar det rör sig om är okänt.

En av de vanligare teorierna är att Putin rekryterat familj, barndomsvänner och livvakter för att förvara hans pengar. Enligt ekonomen Anders Åslund sitter varje person på mellan 5 miljoner och 20 miljarder kronor, vilket skulle placera Putins förmögenhet mellan hisnande 1 biljon (1 000 miljarder) och 1,3 biljoner kronor.

4. Var han är

När ubåten Kursk sjönk i Norra ishavet 2000 fick Putin svidande kritik från sina politiska motståndare för att han reagerade långsamt – eftersom han var på semester.

Sedan dess har den ryske presidenten då och då försvunnit helt från radarn, och ytterst få tycks veta var han faktiskt befinner sig.

5. Hälsan

De senaste månaderna har olika rykten om Putins hälsa haglat tätt, och det har spekulerats i att han är allvarligt sjuk. 

Men påståendena har gång på gång avvisats av Kreml, och på senare tid även av chefen för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA.

6. Gaskriget

Ryska Gazproms gasleverans via ledningen Nord Stream 1 har reducerats till 40 procent av sin fulla kapacitet. En av anledningarna ska vara en turbin som är på reparation i Kanada.

Om inte turbinen återvänder till Ryssland inom kort kan gasleveranserna till Europa reduceras ytterligare inom kort, har Putin sagt enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

Men EU-kommissionens president Ursula von det Leyen menar att Putin bluffar.

– Den är redan på väg tillbaka, säger hon.

7. Paranoian

Han är känd för att vara extremt paranoid. Till exempel behövde den som ville träffa den ryska presidenten under pandemin behövde först sitta i karantän – i tre veckor. Och när Putin är på resande fot måste en av hans livvakter vara med när maten förbereds.

8. Nästa steg

Att försöka förutse Kremls nästa drag är svårt – eftersom det är Putin som fattar alla beslut.

De få invigda som har insyn i planerna är inte särskilt troliga att dela med sig. 

Putins ”blodsguld” – som finansierar kriget

Du kanske också gillar