Hem Hälsa Hundratals på plats när hotell Selma blev Selmagården

Hundratals på plats när hotell Selma blev Selmagården

förbi admin
0 kommentar

Bandklippning på nya Selmagården med Herta Hedlund, Gert Dahlberg, Niclas Jansson och Kristina Lundberg.

Foto: Morgan Bäckvall

Nu har Sunne kommun invigts nya lokaler för hälsa, vård och omsorg. Gamla Hotell Selma döptes under fredagen om till Selmagården som en del i ett byggprojekt för cirka 275 miljoner kronor.

Sunne Fastighets AB bygger om gamla hotell Selma Lagerlöf och först ut att stå färdigt är östra flygeln som inrymmer lokaler för hälsa, vård och omsorg med bland annat hemtjänsten.

Detta skulle invigas med stort pompa och ståt under fredagseftermiddag med musik från kommunala musikskolan, välkomsthälsning av kommunalrådet Kristina Lundberg (C) och inte minst, Herta Hedlund, grundare av hotell Selma Lagerlöf, tillsammans med maken Walter Hedlund, under 1980-talet.

Hundratals besökare hade kommit för att lyssna till flera talare.

– Jag har fått äran och chansen att vara med och bygga om den här fantastiska fastigheten som utvecklar Sunne in i framtiden. Jag minns när den här fastigheten byggdes, hur stort jag tyckte det var för lilla Sunne, säger Sunne fastighets AB:s vd Niclas Jansson.

Jag är stolt att säga till personalen att äntligen har ni fått personal- och administrativa lokaler som uppfyller 21:a århundradets krav.

— Gert Dahlberg (S), socialutskottets ordförande

Han berättar om att han var lite skraj över att bygga om hotell Selma, som i stort sett alla bygdens människor har minnen från.

Besökarna välkomnas in i de nya lokalerna på Selmagården.

Foto: Morgan Bäckvall

Socialutskottets ordförande Gert Dahlberg (S) pekar på behovet av nya lokaler för hälsa, vård och omsorg.

– Jag är stolt att säga till personalen att äntligen har ni fått personal- och administrativa lokaler som uppfyller 21:a århundradets krav. Ni har lämnat trånga, röriga, till och med mögliga lokaler, säger Gert Dahlberg.

Herta Hedlund berättar om den resa hon och Walter Hedlund gjorde med hotell Selma Lagerlöf.

– Det här huset har betytt väldigt mycket för mig och min familj. Vi flyttade till Sunne 1981 i samband med att vi byggde. Hotell Selma Lagerlöf är det första hotellet i Sverige som byggdes för konferensändamål. Jag är så glad att kommunen tagit sig an fastigheten, att man kommer att utveckla den till något riktigt bra, säger Herta Hedlund.

Fullt färdigbyggt kommer Selmagården och gamla hotell Selma även inrymma ett nytt äldreboende, Folktandvården, Klarälvdalens folkhögskola, kommunens samhällsbyggnadskontor och hjälpmedelscentral.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar