Hem Världen Indien: Föräldrar stämmer son för att inte ha skaffat barnbarn

Indien: Föräldrar stämmer son för att inte ha skaffat barnbarn

förbi admin
0 kommentar

Paret kallar sonen och sonhustruns uteblivna familjebildning för ”psykiska trakasserier”. Fallet ska tas upp i en domstol i staden Haridwar på tisdag,.

– Jag har bara en son. Jag spenderade alla mina besparingar på hans uppfostran. Jag skickade honom till USA 2006 och betalade fem miljoner rupies (omkring 600 000 kronor) för en pilotutbildning. Han tvingades återvända till Indien på grund av den internationella ekonomiska krisen och jag fick försörja honom, säger mannen till The Times of India.

Efter två år fick sonen ett jobb på ett privat flygbolag i Indien och föräldrarna arrangerade ett äktenskap åt honom 2016 – fortfarande det vanligaste förfarandet bakom äktenskap i Indien. Förhoppningen var att få barnbarn att vara tillsammans med sedan de blivit pensionärer. Bröllopet hölls på ett femstjärnigt hotell, paret fick en lyxig bil för hundratusentals kronor och en bröllopsresa utomlands.

– Min son har varit gift i sex år men de planerar fortfarande inte att skaffa barn. Om vi hade ett barnbarn skulle våra liv bli uthärdliga, säger mannen, som tillägger att både han och frun mår psykiskt dåligt.

Sonen och sonhustrun bor för närvarade 200 mil ifrån varandra, på grund av deras arbeten.

Det äldre parets advokat Arvind Srivastava säger till The Times of India att fallet är det första av sitt slag i Uttarakhand och sannolikt i hela Indien.

– Så som paret ser det är deras begäran rättfärdigad. De har rätt att förvänta sig ett barnbarn.

Läs mer:
Expert: ”Människan är inte byggd för att klara hur hög värme som helst”

Du kanske också gillar