Hem Sverige Lägenhetsbrand i Guldheden – lågor ut genom fönstren

Lägenhetsbrand i Guldheden – lågor ut genom fönstren

förbi admin
0 kommentar

Larmet om en fullt utvecklad brand kom in strax innan klockan 21.00 på lördagskvällen och sju räddningsenheter skickades omgående till platsen.

– Det är lite oklart om branden har spridit sig vidare, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Senare under kvällen meddelar räddningstjänsten att den initiala branden var släckt, men att man skulle vara kvar på platsen och söka igenom intilliggande lägenheter. Under natten kommer man att ha en styrka på plats för bevakning, men resterande har börjat dra sig tillbaka.

– Just nu är vi fortfarande där med sju enheter men vi håller på att avveckla. Det är en hel del slang att rulla ihop, säger larm- och ledningsoperatör Jörgen Bech.

”Luktade så jäkla starkt”

Ett vittne som befann sig på plats vid tiden för branden såg lågorna slå ut från fönstret och gick snabbt därifrån.

– Det luktade så jäkla starkt, en frän lukt, ganska mycket plast, säger vittnet till GP.

Totalt sex ambulanser larmades om ärendet, men vid 23.30-tiden meddelar SOS att samtliga utom en återgått, utan att ta med sig en patient. Polisregion Västs vakthavande befäl Johan Josarp bekräftar vid samma tid att ingen kommit till skada.

– Vi är kvar på platsen, räddningstjänsten hanterar släckningsarbetet men det verkar vara ganska lugnt, säger Josarp.

Enligt honom är det oklart hur branden uppstått och polisen har ännu inte upprättat en brottsanmälan. Polisen har öppnat upp en närliggande förskola dit boenden kan gå under de kommande timmarna.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar