Hem Sport Lasse Johansson klar för Frölunda

Lasse Johansson klar för Frölunda

förbi admin
0 kommentar

Det har kanske varit en av Hockeysveriges sämst hållna hemligheter. Sedan en lång tid tillbaka har det rapporterats att Lasse Johansson kommer ansluta till Frölunda inför nästa säsong. 

Nu har övergången offentliggjorts. På sin hemsida meddelar Frölunda att den svenske KHL-målvakten återvänder till klubben som han vann guld med 2016. 

– Efter flera år utomlands så känns det, både för familjen och mig själv, som ett bra läge att flytta hem till Sverige och speciellt till Frölunda, säger Lasse Johansson på klubbens Youtubekanal. 

Han fortsätter: 

– Det känns väldigt kul att komma tillbaka. Man flyttar hem för att vinna och de sista bilderna från när jag lämnade här var Götaplatsen (guldfirandet). Det är klart att jag har följt Frölunda under åren som jag varit borta. Så drömmen är att komma tillbaka till Götaplatsen och att vinna. 

Sportchef Fredrik Sjöström är minst sagt nöjd med att ha fått tillbaka Lasse Johansson. 

– Vi har jagat Lasse i många år, men har inte fått chansen att sajna honom. Äntligen är han tillbaka och det är en toppmålvakt vi har fått hem, det har han visat de senaste åren, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Lasse Johansson lämnade Frölunda efter SM-guldet 2016 för att testa lyckan i Nordamerika. Men där blev det endast spel i Chicago Blackhawks farmarlag Rockford IceHogs.

Stannade kvar i KHL – trots Rysslands invasion

En säsong blev det i USA innan han beslutade sig för att gå till KHL och CSKA Moskva. Totalt blev det fyra säsonger, och en ligatitel, i den ryska huvudstaden innan Lasse Johansson gick till SKA St Petersburg inför den gångna säsongen. Under sin tid i KHL har han varit en av ligans absolut bästa målvatker.

Lasse Johansson var den av svenskarna som beslutade sig för att stanna kvar i KHL – trots Rysslands invasion av Ukraina. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar