Hem Sport Leeds-ägarens varning till Barça – vid utebliven Raphinha-betalning: “Då har vi ett globalt problem”

Leeds-ägarens varning till Barça – vid utebliven Raphinha-betalning: “Då har vi ett globalt problem”

förbi admin
0 kommentar

Leeds var överens med Chelsea om en övergång för Raphinha, men flytten blev aldrig av. I stället kom Barcelona in i sista stund, kapade värvningen och övertygade 25-åringen om att välja en flytt till Katalonien.

Enligt transferspecialisten Fabrizio Romano betalade Barça totalt 67 miljoner euro (710 miljoner svenska kronor) inklusive bonusar för att köpa loss brassen. I en intervju med The Athletic berättar Leeds-ägare Andrea Radrizzani om spelet bakom övergången.

– Barcelona var inte i en position att köpa spelare. De shoppade loss men kunde inte bekräfta affärer eftersom deras ekonomiska situation var oklar. Vi gjorde en affär med Chelsea, eftersom spelaren ville lämna och han var villig att lyssna på erbjudanden från andra Premier League-klubbar, säger Radrizzani till The Athletic och fortsätter:

– För mig var det klart (Raphinha till Chelsea), och när jag gör en affär står jag fast vid mitt ord. Det var pinsamt att gå tillbaka till Todd Boehly (Chelseas ägare) och ändra min position.

Radrizzani menar vidare att Raphinha blev övertygad om att välja en flytt till Barcelona i stället.

– Influenser från Barcelona övertygade honom att vänta på dem och det visar vilken påverkan spelare och agenter har i systemet, vilket för mig är överdrivet. Jag vet inte vad som händer bakom stängda dörrar (i Barcelona) eller var de får sina pengar ifrån, säger Leeds-ägaren, och svarar på oron att Barça inte ska kunna betala för övergången:

– 2 september kommer jag berätta (om Barça har betalat). Om inte, då kommer vi ha ett globalt problem som det rapporteras om i hela världen.

Utöver Raphinha har Barcelona även värvat Robert Lewandowski, Jules Koundé, Andreas Christensen (bosman) och Franck Kessié (bosman). Totalt har den katalanska storklubben spenderat över 1,5 miljarder kronor på nyförvärv.  

Du kanske också gillar