Hem Sport Maple Leafs, Oilers, Bruins laddar inför match 7

Maple Leafs, Oilers, Bruins laddar inför match 7

förbi admin
0 kommentar

Boston Bruins rutinerade center Patrice Bergeron vet vad som krävs för att vinna Stanley Cup. Ofta, men inte alltid, involverar vägen till Cupen en eller flera match 7 under slutspelets gång.

Nu står Bergeron och Bruins – och flera andra lag, för den delen – inför match 7 redan i första rundan.

Och Bergeron, som varit med och vunnit match 7 vid flera tillfällen, hade ett utmärkt svar på vad det egentligen innebär att spela under de omständigheterna:

– Allt står på spel, sade Bruins lagkapten efter fredagens träning, en dag efter att hans lag kvitterade matchserien mot Carolina Hurricanes till 3-3.

– Det är hela anledningen till att vi sysslar med det här. Det gäller att vara helt närvarande, helt uppe i ögonblicket. Då är man som bäst.

Video: Marchand, Coyle hjälpte Bruins till match 7

På andra sidan serien erkände Hurricanes tränare Rod Brind’Amour att match 6 var en frustrerande sådan för Raleigh-laget:

– Alla är bittra, förbannade och frustrerade. Det var inte matchen vi såg framför oss. Men det är bakom oss nu och det är vad som är framför oss som betyder något. Vi måste prestera på topp. Man vinner inte match 7 om man inte presterar på topp.

Bruins ställs mot Hurricanes 22.30 på lördagskvällen, svensk tid. Matchen sänds på VSport Vinter och Viaplay.

Ett lag som haft det betydligt jobbigare med slutspel i allmänhet och match 7 i synnerhet, är Toronto Maple Leafs. Likväl står laget inför match 7 i matchserien mot Tampa Bay Lightning efter att ha förlorat match 6 med 4-3 på övertid.

Men lagets tränare Sheldon Keefe och dess superstjärna Auston Matthews är övertygade om att det faktum att Maple Leafs spelar hemma i Scotiabank Arena, Toronto, kommer ge dem en fördel:

– Jag är övertygad om att det kommer ge oss en skjuts, sade Keefe om hemmafansen. Det gav oss en skjuts framåt i match 5 och jag är säker på att Tampa, inför hotet om att åka ut, hämtade styrka från sina fans i match 6.

– Arenan kommer vara helt galen, instämde Matthews. Atmosfären kommer vara elektrisk och vi måste bara rida på vågen. Möjligheten finns där. Nu gäller bara att vi tar den.

Video: Points bakom Lightnings suddenseger i match 6

Matthews gick dessutom ett steg längre:

– Vi har en utmärkt möjlighet här, på hemmaplan. Match 7, allt eller inget. Vi måste gilla läget. Vi måste göra oss redo att gå ut och greppa den här möjligheten.

Match 7 mellan Maple Leafs och Lightning spelas natten mot söndagen, 01.00 svensk tid. Matchen sänds på Viaplay.

Även Edmonton Oilers tränare Jay Woodcroft pekade på en match 7 på hemmaplan som en möjlighet, inte något som medför press:

– Jag skulle vilja använda det ordet igen, “möjlighet”. Vi ser det här som en enorm möjlighet. Vi har haft bra stunder i den här serien, men för att vi ska nå dit vi vill måste vi göra allt ordentligt; vila ordentligt, resa ordentligt och ladda ordentligt mentalt för vad morgondagen kommer kräva.

Match 7 mellan Oilers och Los Angeles Kings spelas natten mot söndagen, 04.00 svensk tid. Matchen sänds på Viaplay.

Du kanske också gillar