Hem Världen Minst åtta döda i israeliska attacker i Gaza

Minst åtta döda i israeliska attacker i Gaza

förbi admin
0 kommentar

Den israeliska militären bedömer att runt 15 “fientliga stridande” dödats i attackerna, som enligt arméns talesman inte är avslutade. Anfallen beskrivs som en “förebyggande attack” mot högt uppsatta inom den militanta gruppen Islamiska jihad. Enligt Islamiska jihad är en av de som dödats en hög befälhavare inom gruppen.

Minst 40 personer har skadats i attackerna, som enligt säkerhetskällor i den palestinska enklaven sker i flera delar av territoriet. Enligt vittnesmål från staden Gaza har en explosion hörts, och det kommer rök från ett höghus.

Flyganfallen kommer fyra dagar efter att Israel stängt sina två gränsövergångar mot Gaza och begränsat hur civila israeler som bor nära gränsen kan röra sig, med hänvisning till säkerhetsproblem.

Åtgärderna vidtogs efter att två högt uppsatta medlemmar av Islamiska jihad greps på den ockuperade Västbanken i måndags. Gruppen har en stark närvaro i Gaza och Israel befarar vedergällningsattacker.

Gazaremsan styrs av den palestinska terrorstämplade rörelsen Hamas politiska gren. Runt två miljoner människor bor i området.

Du kanske också gillar