Hem Världen Natofrågan avgörs | SVT Nyheter

Natofrågan avgörs | SVT Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Schönström (S): “Väldigt skeptisk till Nato”

Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö, är skeptisk till ett svenskt eventuellt medlemskap i Nato.

– Det är ingen hemlighet att jag tillhör en av de som är väldigt skeptisk till Nato. Jag tror inte att om granne har vapen så ska man själv skaffa fler vapen. Utan jag tror att man ska ta ifrån grannen de vapen denne har, säger han, och fortsätter:

– Jag tycker också att vi allvarligt behöver fundera på om vi är beredda att bestämma att våra barn, och kanske kommande generationer, ska skickas att försvara Ungern eller Turkiet eller andra nästan diktatioriska länder som är medlemmar i Nato, säger Andreas Schönström.

Han säger att Socialdemokraternas partidistrikt i Skåne är emot Nato.

– Sedan finns det såklart olika åsikter, säger han.

Han kommer inte begära röstning.

– Nej det kommer jag inte. jag tycker att det viktiga är att vårt parti samlar sig oavsett vilket fråga det är. det har vi gjort kring EU, EMU och även det här.

Vad är din största oro i det här om vi nu säger ja till ett medlemskap?

– Min största oro är att jag ska behöva skicka mitt barn till ett annat land, till Ungern eller Turkiet för att försvara dem vid ett angrepp. Jag är helt fast besluten om att mitt barn, andras barn och jag själv ska försvara det här landet. Jag är inte lika övertygad om att vi ska göra det mot Turkiet, säger Andreas Schönström till SVT Nyheter.

Du kanske också gillar