Hem Sport Passningen till Bajenkompisarna: ”Kan retas när man vinner”

Passningen till Bajenkompisarna: ”Kan retas när man vinner”

förbi admin
0 kommentar

AIK:s senaste tid har präglats av stabila insatser och segrar. Solnalaget har fem raka vinster i allsvenskan och tågar in i derbyt mot Hammarby, som spelas under söndagen, med god känsla.

– Vi tar inget förgivet, vi är stolta över oss själva men vi har en del att jobba med fortfarande, säger Nabil Bahoui till SVT Sport.

Inledningsvis gick det resultatmässigt motigt för AIK och enligt Bahoui lyckades man få till en vändning efter en titt i backspegeln.

– Vi tog tag i defensiven, hela vägen från målvakt och upp till oss i offensiven. Vi är kompakta och jobbar som en enhet. Det är den största anledningen till att det vänt.

”Alltid lite mer prestige”

Hammarby på söndag, hur ska det bli?

– Många polare som hejar på dem och en av grannarna i Stockholm. Vi alla kämpar för att vara bäst i landet, men framför allt bäst i Stockholm. Det blir alltid en folkfest, fullt på läktaren. Kul match. Nytt för vissa, men inte lika nytt för de som har varit med ett tag. Vi är där för att hämta en trea.

Blir det extra skönt om ni får slå Hammarby och retas lite med dina polare som håller på dem då?

– Absolut, det gäller även Djurgården. Stockholm har tre stora lag och jag tror inte någon bara har polare från en enda sida bara. Det blir extra roligt när man vinner så att man kan retas lite. Det är alltid lite mer prestige än vanligt. Det blir en riktigt tuff match.

”Kommer säkert vara jobbig”

För din del som anfallare, vad kommer du att utnyttja för svagheter hos Hammarbyförsvaret?

– Jag kommer fortsätta på samma spår och ligga på rulle. Min uppgift är att skapa lägen och försöka göra mål. Jag kommer säkert vara jobbig för dem. Det är mitt fokus.

Tror du att Bajenförsvararna också tänker att du kommer att vara jobbig?

– Det hoppas jag verkligen. Annars får man höja sig ett snäpp. Men det får du fråga dem om.

Du kanske också gillar