Hem Sport Salah utbytt skadad i FA-cupfinalen

Salah utbytt skadad i FA-cupfinalen

förbi admin
0 kommentar

Lördagens FA-cupfinal mellan Chelsea och Liverpool var drygt en halvtimme gammal när Mohamed Salah satte sig ner i gräset. Liverpool-stjärnan tog sig för ljumsken innan han klev av planen och ersattes av Diogo Jota.

– Det är ett enormt slag. Det var ingen nära honom… men det finns tillräckligt med alternativ på bänken, riskera inte Salah i en sådan här match. Även om det är en stor match, men det kommer en Champions League-final och du vill ha honom fit till den, säger Clinton Morrison i Sky Sports.

Inför förlängningen bytte Liverpool ut ännu en nyckelspelare när Virgil van Dijk gjorde plats för Joel Matip i mittförsvaret. Det var första gången den här säsongen som van Dijk blev utbytt.

Efter finalen, som Liverpool vann på straffar i klubbens andra titel för säsongen, fick managern Jürgen Klopp frågan om stjärnduons skadestatus.

– Jag tror att Mo är lite värre än Virgil, han är okej. Han (van Dijk) kände av det lite grann. Jag hoppas han är okej. Vi har truppen, sa Klopp till ITV.

Van Dijk själv om anledningen bakom bytet:

– Vi ska kolla upp det. Jag kände i första halvlek när jag tog sprintlöpningar att det högg till bakom knät, men jag spelade vidare. Jag kan inte riskera det för laget och jag måste lita på Joel. Förhoppningsvis är det okej.

Härnäst spelar Liverpool mot Southampton (17 maj) och Wolverhampton (22 maj) i Premier League, där Liverpool är tre poäng bakom Manchester City.

Liverpools säsong avslutas sedan med Champions League-final mot Real Madrid den 28 maj. “The Reds” har alltså fortfarande chansen att bli första engelska klubb att vinna ligacupen, FA-cupen, Premier League och Champions League samma säsong.

Du kanske också gillar