Hem Sport Sirius förbi Elfsborg – Kouakou bröt måltorka i seger

Sirius förbi Elfsborg – Kouakou bröt måltorka i seger

förbi admin
0 kommentar

Under lördagen spelade Sirius mot Elfsborg på Studenternas.

I den åttonde omgången av allsvenskan fanns Elfsborgs Rasmus Alm på bänken. I stället utgjorde Jeppe Okkels, Jacob Ondrejka och Sveinn Aron Gudjohnsen anfallstrion.

Första halvlek bjöd på flera chanser som hade kunnat leda till mål där Sirius var snäppet vassare.

-Vi börjar bra men låter Sirius diktera för mycket. Vi får acceptera att de kommer ha bollen stundtals och inte bli så ängsliga, sade Elfsborgs Johan Larsson till Discovery+ i halvtid.

Gästande Elfsborg var inte helt nöjda med sin insats i första halvlek, men desto nöjdare var Sirius.

Trots resultatet, 0-0, i halvtid så hade lagen inte varit chanslösa och både Sirius och Elfsborg kom till avslut.

I andra halvlek tog Sirius ledningen i matchminut 56. Det var Christian Kouakou som fick in ledningsmålet efter en tunnel i straffområdet. Innan lördagens mål hade inte Kouakou gjort mål sedan premiären.

– Jag försöker hitta ytan mellan benen. Målvakten tar ett steg åt sidan och öppnar upp första stolpen. Det är exakt så jag vill ha det, säger Kouakou till Discovery+ efter matchen.

Sedan gick det snabbt. Knappt tio minuter senare var Sirius framme igen. Den här gången var det Aron Bjarnason som placerade 2-0-målet efter ett inspel från Laorent Shabani på vänsterkanten.

– Vi får inte in bollen så då förlorar man, tyvärr. Sirius är svåra att ta bollen ifrån, säger Elfsborgs Simon Strand till Discovery+ efter matchen.

Elfsborg jagade reducering, men den kom aldrig. 2-0 stod sig matchen ut. Det innebar att Sirius gick om Elfsborg i tabellen.

Startelvor:

Sirius: Vaiho – Da Graca, Ssewankambo, Mathisen – Bjarnason, Zeidan, Roche, Hellborg, Shabani – Kouakou, Karlsson Lagemyr

Elfsborg: Rönning – Larsson, Väisänen, Lagerbielke, Strand – Söderberg, Römer, Olsson – Okkels, Ondrejka, Gudjohnes

Du kanske också gillar