Hem Vetenskap och teknik Sony Inzone H9. Vi har testat Sonys nya gaminglurar.

Sony Inzone H9. Vi har testat Sonys nya gaminglurar.

förbi admin
0 kommentar

Förra månaden lanserade Sony sina nya gamingheadset Inzone H3, H7 och H9 som ska locka folk som spelar spel, både på dator samt konsol. Vi fick chansen att prova seriens flaggskepp, Inzone H9, som vi verkligen gillar, dock med vissa reservationer.

Dessa trådlösa lurar har sköna läderkåpor som satt riktigt bra runt mina öron och som känns bra att ha på även under längre spelsessioner. De är lätta att ha på huvudet och den matta ytan känns gedigen. Det som dock sticker ut lite är mikrofonen som känns lite billigare jämfört med resten av headsetet. Mikrofonen är generellt headsetets Akilleshäl men mer om det senare.

Sony kan ju det här med ljud och det är antagligen därför som ljudet som kommer ur lurarna är riktigt bra. Generellt fann jag att de lyckas hitta en mycket bra balans mellan de olika ljudfrekvenserna vilket levererar en riktigt rymlig ljudbild med bra basljud. Headsetet har också stöd för 360 Spatial Sound vilket jag tyckte fungerade väldigt bra och om man jämför med till exempel Sonys Pulse-lurar så tar funktionen ett stort steg framåt med H9. Man märker detta extra tydligt i Sonys egna spel som har stöd för 3D-ljud.

H9-modellen erbjuder också brusreducering vilket jag först tänkte skulle vara lite overkill men nu vill jag ha det i alla framtida gamingheadset. Det är fantastiskt bra om man nu har jobbigt fläktljud från datorn eller om man har en granne som är lite väl kär i sin motorsåg. Värt att nämna dock är att brusreduceringen i H9 inte den bästa man kan hitta men den fyller helt klart sin funktion väl.

Batteritiden ligger enligt Sony själva på upp till 32 timmar men det beror ju lite på om man kör mycket brusreduceringen eller ej. Den laddas via USB Type-C och erbjuder också snabbladdning vilket innebär att du kan få 60 minuter användning bara efter bara tio minuters laddning vilket är kalas.

Headsetet är inte enbart kompatibelt med PlayStation utan kan även köras till PC (Windows). Via tillhörande mjukvara kan man ändra massvis med diverse funktioner och inställningar för att få till personliga ljudprofiler. Mjukvaran som man får med för datorer är bra och enkel att använda. Det hade varit trevligt dock om man kunde få samma möjlighet att justera dessa ljudinställningar även direkt på konsolen eller via någon mobilapp.

En knapp som är värd att hylla är den för att justera spel- och chat-ljud. Med denna knapp, som man hittar direkt på lurarna, kan du snabbt och enkelt justera vilket ljud ska ha prioritet.

H9 kan kopplas till valfria enheter via medföljande USB-dongel men har också stöd för blåtand. Det innebär att man kan koppla lurarna till konsolen/datorn via dongeln samtidigt varar kopplad till sin telefon via blåtand. På så vis kan man svara på samtal om någon skulle få för sig att ringa mitt under speltiden. Det innebär också att man kan springa runt i huset och lyssna på lite Dr Dre när man städar.

Mikrofonen hittar man på den vänstra kåpan och den slås a genom att vinkla upp den till lodrätt läge. Du kan dock inte plocka bort den helt så om man har klåfingriga småbarn i huset som envisas med att lyfta eller dra i saker som de inte bör dra i ska man vara uppmärksam så det inte låter knak. Ljudet från mikrofonen är dock inte superbra och låter nästan lite burkigt. Folk som jag spelar med ansåg att mitt ljud var värre nu än när jag körde mina gamla HyperX-lurar vilket ju inte är optimalt för ett headset som är mer än dubbelt så dyrt. Förhoppningsvis reder Sony ut detta med någon form av uppdatering.

Rekommenderat pris för H9 är 3 500 kronor vilket jag kan känna är lite väl saftigt just nu. Så om man nu inte verkligen måste ha dem nu så kanske man ska vänta tills de går ner i pris.

Summan av kardemumman här är att Inzone H9 onekligen är en riktigt bra första serie gaminglurar som levererar riktigt bra spelljud på både PlayStation och Windows. Om nu det här med ljud är det enda man bryr sig om och har pengar att spendera så är de ett helt ok val. Men om man håller på och snackar en massa så drar mikrofonen ner det hela en aning samt gör att man kanske ska vänta tills nästa generation som nog kan nog bli riktigt, riktigt bra.


sony.se


Spel, Feature,

Sony,

Inzone H9,

PlayStation
Du kanske också gillar